Logo
Drukāt šo lapu

Foto: Lēdurgas dendroparkā dažādās aktivitātēs iepazīst tā augu daudzveidību

Foto: Lēdurgas dendroparkā dažādās aktivitātēs iepazīst tā augu daudzveidību Foto: Krimuldas novada pašvaldība

Pagājušās nedēļas nogalē, svinot 45 gadu pastāvēšanas jubileju, Lēdurgas dendroparks pulcināja apmeklētājus no malu malām pasākumā "Izzini dabu Lēdurgas dendroparkā”, kura laikā tika dota iespēja ne tikai iepazīt šī parka koku un augu daudzveidību, bet arī izzināt dažādus procesus, kas saistīti ar dabu, tās unikalitāti, saudzēšanu, un gūt prieku dažādās aktivitātēs.

Augu daudzveidības ziņā Lēdurgas dendroparks ir viens no bagātākajiem Latvijā. Apmēram 10 ha platībā ieaudzēts ap 1000 dažādu sugu un paveidu dekoratīvo koku un krūmu. Parkā labi iejutušies, aug un pārziemo daudzi Ziemeļvidzemē parasti neizturīgu tropisko un subtropisko apgabalu augi, informē Krimuldas novada pašvaldībā.

Pavasaros krāšņi zied magnolijas un robīnijas, vasarā acis priecē parūkkoks, dūmkoks, riekstkoki, dažādas kļavu sugas, bet ziemā pārsteidz burvju lazdu ziedēšana, Māka ievu stādījumi, egļu, kadiķu krāsu bagātība. Parka teritorijā atrodas arī Mudurgas dižakmens, kas ir vairāk nekā 2 m augsts un 4 m garš. Šeit atrodams neizsmeļams materiāls dabas pētniekiem, norāda pašvaldības pārstāvji.

Saistītie objekti

Foto galerija

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024