Logo
Drukāt šo lapu

Babītes vidusskolas skolniece uzstādījusi jaunu Latvijas rekordu ūdensslēpošanas slalomā

Babītes vidusskolas skolniece uzstādījusi jaunu Latvijas rekordu ūdensslēpošanas slalomā www.babite.lv

Aizvadīta 2018. gada ūdensslēpošanas sporta sezona. No Latvijas sportistiem lielākie  panākumi šogad Babītes vidusskolas skolniekiem Adrijai Ruņģei un Tomam Ruņģim. Eiropas un Āfrikas reģiona rangu tabulā Adrija ieņem 6. vietu starp U17 vecuma meitenēm, bet Toms ieņem 20. vietu U12 zēnu konkurencē.

Anna Puriņa U12 grupā ierindojusies 38.vietā. Pēteris Puriņš U17 grupā ieņem 79. vietu, liecina informācija Babītes novada mājaslapā.

2015.gada Eiropas jauniešu čempiones Adrijas Ruņģes galvenais mērķis 2018. gada vasaras sezonā bija cīņa par medaļām Eiropas jauniešu čempionātā augustā Ukrainā. Tika izstrādāts treniņu un sacensību plāns ar domu labāko sportisko formu sasniegt Eiropas čempionāta laikā. Tika rasta iespēja sporta sezonu iesākt aprīļa sākumā treniņnometnē Floridā. Diemžēl jūnijā sacensībās Baltkrievijā gūtā trauma liedza šos plānus īstenot, traumas sadziedēšanai prasot pusotru mēnesi.

Septembra vidū sacensībās “Canal Cup” Budapeštā Adrija Ruņģe uzstādīja jaunu Latvijas rekordu 5.25/55/12 un izcīnīja uzvaru. Sasniegtais rezultāts ir trešais labākais Eiropā U17 meiteņu vecuma  grupā.  Šobrīd Adrija ir absolūtā Latvijas rekordu īpašniece visās vecuma kategorijās – U14, U17, U21, “Open”.

U12 vecuma grupā zēniem Toms Ruņģis piekāpās grieķu un austriešu sportistiem, izcīnot  trešo vietu ar rezultātu 3/52/16, kas ir par vienu punktu sliktāks par Toma personīgo rekordu. Taču jāņem vērā, ka treniņa laikā tika piedzīvots sāpīgs kritiens, traumēts celis un elkonis. Pastāvēja iespēja, ka sacensības būs jāizlaiž traumas dēļ, tomēr, pārvarot bailes un sāpes, Toms parādīja labāko, ko šajā situācijā varēja.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024