Menu
 

Ziemā uz Rīgas apvedceļa Babītē un uz Vidzemes šosejas saglabāsies satiksmes ierobežojumi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - "Latvijas Valsts ceļi" Foto - "Latvijas Valsts ceļi"

Ceļa būvdarbiem uz Vidzemes šosejas (A2) aiz pagrieziena uz Cēsīm (P20) un Rīgas apvedceļa (A5) pie Babītes sācies ziemas tehnoloģiskais pārtraukums, tā laikā abos posmos saglabāsies satiksmes ierobežojumi, informē VSIA “Latvijas Valsts ceļi”.

Babītē, Rīgas apvedceļa (Salaspils–Babīte; A5) 2,6 kilometrus garajā posmā no Rīgas robežas līdz pārvadam pār Jūrmalas šoseju (A10) (38,2.–40,82.km), arī ziemas tehnoloģiskā pārtraukuma laikā satiksme tiks organizēta pa vienu brauktuvi un saglabāsies ātruma ierobežojums 50 km/h, platuma ierobežojums – vismaz 3,20 m.

Savukārt Vidzemes šosejas (A2) posmā no Melturiem līdz Rīdzenei (77,24.–88,10.km) apbraucamie maršruti ir atcelti un satiksme organizēta tikai pa autoceļu A2. Posmā pie Lejasgrāvja caurtekas vēl dažas nedēļas saglabāsies reversā kustība un satiksmi regulēs ar luksoforu, braukšanas ātruma ierobežojums 50 km/h, platuma ierobežojums – 3,7 m. Pēc tam visu ziemu posmos, kur šogad tika uzsākti būvdarbi, atļautais braukšanas ātrums būs 70 km/h. Savukārt posmā starp Āraišiem un Vaivi (82,41.–85,51 km), kur būvdarbus uzsāks nākamgad, satiksmes ierobežojumu nebūs, norāda “Latvijas Valsts ceļu” pārstāvji.

Būvdarbus uz autoceļiem A2 un A5 atsāks pavasarī. Būvdarbus Vidzemes šosejas posmā veic piegādātāju apvienība “ACBR-SB” par līgumcenu 15 607 090,62 eiro (ar PVN). Būvuzraudzību nodrošina SIA “Būvju profesionālā uzraudzība”, pārbūves projekta autors – SIA “Projekts EAE”. Savukārt Rīgas apvedceļa (A5) posmu pārbūvē SIA “Vianova” par līgumcenu 8 029 713,08 eiro (ar PVN), būvuzraudzību nodrošina AS “Ceļu inženieri”, pārbūves projekta autors SIA “Vertex projekti”.

Par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem vai citiem ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem jautājumiem “Latvijas Valsts ceļu” pārstāvji aicina informēt, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.