Menu
 

Foto: Izskanējusi Kokļu diena Piņķos

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - www.marupe.lv Foto - www.marupe.lv

Šī gada 4. novembrī ar plašu programmu visas dienas garumā Babītes Kultūrizglītības centrā tika atzīmēta Kokļu diena Piņķos. Pasākuma atklāšanu Rīta koncertā ieskandināja Pāvula Jurjāna mūzikas skolas koklētāju ansambļa “Atbalsis” vidējā grupa un solisti - Vilhelms Osis un Annija Litavniece (vadītāja Ieva Mežgaile) un Babītes Mūzikas skolas koklētāju ansamblis “Dzītariņi” (vadītāja Valda Bagāta), informē Mārupes novada pašvaldībā.

Dienas laikā dažādās meistarklasēs un lekcijās varēja piedalīties gan jaunie koklētāji, gan tie, kuriem jau ir iepriekšēja pieredze. Savā pieredzē dalījās Kristīne Tukre, kura kokles spēli apguvusi Babītes Mūzikas skolā, Jāzepa Mediņa mūzikas vidusskolā un pašlaik ir 3.kursa studente Sibeliusa Akadēmijā Somijā, kā arī Rīka Ili-Kotila (Riikka Yli-Kotila) - kanteles pedagoģe, komponiste un atskaņotājmāksliniece no Somijas.

Noslēguma koncertā klātesošos uzrunāja Mārupes novada pašvaldības izpilddirektores vietniece izglītības, kultūras un sporta jautājumos Evija Papule un Latvijas Nacionālā kultūras centra Pūtēju orķestru un kokļu mūzikas eksperts Dainis Vuškāns, kurš pasniedza LNKC Goda rakstu Babītes Kultūrizglītības centra kokļu mūzikas ansambļa “Balti” un Babītes Mūzikas skolas koklētāju ansambļa “Dzītariņi” vadītājai Valdai Bagātai. Koncertā muzicēja "Duo KiiRa" (Rīka Ili-Kotila un Kristīne Tukre), apvienojot koncertkanteles un koncertkokles skanējumu, Pāvula Jurjāna Mūzikas skolas koklētāju ansambļa “Atbalsis” vecākā grupa (vadītāja Ieva Mežgaile) un Babītes Kultūrizglītības centra koklētāju ansamblis “Balti” (vadītāja Valda Bagāta), vēsta pašvaldībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.