Menu
 

Otrdiena, 16 Aprīlis 2024

Senajā Olimpijā iedegta Parīzes olimpisko spēļu uguns

Senajā Olimpijā otrdien svinīgā ceremonijā tika iedegta Parīzes XXXIII vasaras olimpisko spēļu uguns. Jau tradicionāli olimpiskās uguns iedegšana notika teatralizētā ceremonijā antīkā Olimpijas stadiona drupās, kur 776.gadā pirms mūsu ēras pirmoreiz notika olimpiskās spēles. Olimpiskā liesma tika iedegta 100 dienas pirms olimpiādes sākuma.

Lasīt vairāk...

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura rezultātā kredītiestādes klientam ir iespējams izņemt skaidro naudu no maksājumu konta kredītiestādē.

Lasīt vairāk...

Baltezerā darbosies Ādažu Airēšanas klubs

  • Publicēts Sports

Ādažu novada dome lēmusi nodot bezatlīdzības lietošanā uz pieciem gadiem biedrībai “Ādažu Airēšanas klubs” pašvaldībai piederošā nekustamā īpašuma “Palmas krastmala” Baltezerā zemesgabalu. Tur tiks rīkoti airēšanas treniņi un sacensības, informē Ādažu novada pašvaldībā.

Lasīt vairāk...

Plostnieku naktī Siguldā varēs izmēģināt žonglēšanu uz baļķa un sagaidīt rītausmu uz plosta

10.maijā Gaujas krastā pie pilsētas pludmales tiek organizēts aizraujošs pasākums "Plostnieku nakts Siguldā". Jau no plkst.21.00 apmeklētāji tiek aicināti izmēģināt žonglēšanu uz viena baļķa un plostu vadīšanu Gaujā. Nedaudz vēlāk Gaujas dziesmas varēs skandināt kopā ar folkloras kopu “Putni”, bet plkst.22.30 klausīties vīru grupas “Vilki” koncertu. Ap pusnakti – baskāju dejas smiltīs akordeonista Andra Muižnieka muzikālajā ietērpā.

Lasīt vairāk...

Skolotāju dienu turpmāk plāno atzīmēt 5.oktobrī

Skolotāju dienu turpmāk atzīmēs 5.oktobrī, otrdien, 16.aprīlī, lēma Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti, atbalstot grozījumu likumā “Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām”. Šīs izmaiņas rosinājis Valsts prezidents. Patlaban Skolotāju dienu Latvijā atzīmē oktobra pirmajā svētdienā, bet starptautiski – 5.oktobrī, informē Saeimas Preses dienestā. Lai grozījums likumā stātos spēkā, tas vēl jāpieņem Saeimai.

Lasīt vairāk...

Skolotāja: Kas patiesībā kavē skolēnus sasniegt labākus rezultātus matemātikā?

Pērn gandrīz 9% vidusskolēnu izkrita matemātikas eksāmenā, un nozares ministrija uzsver, ka jādomā par to, kā turpmāk kāpināt to skolēnu skaitu, kuri izvēlas kārtot matemātikas eksāmenu augstākā līmenī, jo, iespējams, atsevišķus skolēnus atturējušas bažas par sniegumu. Skolēnu interesi ne tikai par eksāmenu, bet par priekšmetu kopumā nereti kavē dažādi mīti un aizspriedumi par matemātiku.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.