Menu
 

Skolotāju dienu turpmāk plāno atzīmēt 5.oktobrī

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Skolotāju dienu turpmāk atzīmēs 5.oktobrī, otrdien, 16.aprīlī, lēma Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti, atbalstot grozījumu likumā “Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām”. Šīs izmaiņas rosinājis Valsts prezidents. Patlaban Skolotāju dienu Latvijā atzīmē oktobra pirmajā svētdienā, bet starptautiski – 5.oktobrī, informē Saeimas Preses dienestā. Lai grozījums likumā stātos spēkā, tas vēl jāpieņem Saeimai.

Komisija priekrīt Valsts prezidenta viedoklim, ka tas vienveidos pieeju Skolotāju dienas atzīmēšanā Latvijā un tādējādi uzsvērs šīs profesijas prestižu un nozīmīgumu, akcentē komisijas priekšsēdētāja Leila Rasima, norādot, ka komisija lūgs Saeimu šo ceturtdien sēdē šīs izmaiņas atzīt par steidzamām un pieņemt arī galīgajā lasījumā.

Valsts prezidents aicinājis šo atzīmējamo dienu noteikt atbilstoši Starptautiskajai skolotāju dienai 5.oktobrī. Līdzšinējā Skolotāju dienas atzīmēšana oktobra pirmajā svētdienā rada nevienveidīgu praksi un nereti arī neizpratni gan skolēniem, gan viņu vēcākiem par to, kad ir godināmi skolotāji, pauž prezidents.

Starptautisko skolotāju dienu atzīmē kopš 1994.gada pēc Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas (UNESCO) iniciatīvas. Šis datums izvēlēts par godu UNESCO un Starptautiskās darba organizācijas 1966.gada 5.oktobrī pieņemtajai rekomendācijai par skolotāju statusu, vēsta Preses dienestā.

 

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.