Menu
 

Trešdiena, 10 Aprīlis 2024

Tautsaimniecības komisija: Nepieciešama tūlītēja rīcība sabiedriskā transporta pakalpojumu nepārtrauktības nodrošināšanai reģionos

“Iedzīvotājiem jāsaņem kvalitatīvi, regulāri un pieejami sabiedriskā transporta pakalpojumi. Šodien redzam, ka nepieciešama tūlītēja atbildīgo iestāžu rīcība pakalpojumu nepārtrauktības nodrošināšanai reģionos,” trešdien uzsvēra Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama, aicinot pilnveidot pārvaldības procesus un noslēgto līgumu uzraudzību. Komisija sēdē sprieda par aktuālo situāciju sabiedriskā transporta pakalpojumu jomā.

Lasīt vairāk...

Lai aizsargātu vardarbībā cietušo personu, varmākam plāno piemērot elektronisko uzraudzību

Lai mazinātu vardarbību ģimenē un veicinātu sabiedrības drošību kopumā, Saeimas Juridiskā komisija trešdien lēma virzīt izskatīšanai Saeimā grozījumus Kriminālprocesa likumā. Tie paredz, ka varmācīgajai personai varēs piemērot drošības līdzekļa izpildes elektronisko uzraudzību, informēja Saeimas prese dienests. Lai likumprojekts stātos spēkā, tas trīs lasījumos jāatbalsta Saeimai.

Lasīt vairāk...

Diriģēšana ir Mārtiņa Klišāna veselīgais ieradums

3.maijā Rīgas Domā uzstāsies Kopenhāgenas Karaliskais zēnu koris un Rīgas Doma zēnu koris. Koncerta diriģenti būs Karstens Seijers-Hansens un Mārtiņš Klišāns. Kopā ar koriem koncertā piedalīsies arī izcili solisti – mecosporāns Kristīne Muldersa, tenors Torstens Nilsens, ērģelnieki Marks Baumans un Aigars Reinis.

Lasīt vairāk...

CSP: Februārī Latvijas ārējās tirdzniecības apgrozījums bijis par 3,8 % mazāks nekā pirms gada

2024.gada februārī Latvijas ārējās tirdzniecības apgrozījums veidoja 3,27 miljardus eiro, kas faktiskajās cenās bija par 3,8 % mazāk nekā pirms gada, tai skaitā preču eksporta vērtība samazinājās par 5,3 %, bet importa vērtība par 2,4 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) provizoriskie dati. Februārī Latvija eksportēja preces 1,52 miljardu eiro apmērā, bet importēja par 1,76 miljardiem eiro.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Latvijā ekonomiskāk cenšas braukt 44% autovadītāju, Igaunijā – 70%

Gandrīz puse Latvijas autovadītāju (44%) cenšas braukt ekonomiski un ikdienā izmanto ieteikumus ekonomiskai braukšanai. 21% aptaujāto pauž, ka drīzāk neizmanto ieteikumus, kas veicinātu ekonomiskāku braukšanu. 18% norāda, ka neko nezina par ieteikumiem ekonomiskākai braukšanai, bet 12% atzīmē, ka nemēdz braukt ekonomiski un neizmanto nekādus ieteikumus, liecina “”Carlsberg 0.0” atbildīgas braukšanas indeksa” dati.

Lasīt vairāk...

Latvijas Banka izlaidīs Brīvdabas muzeja jubilejai veltītu kolekcijas monētu "Pāri laikiem"

16.aprīlī Latvijas Banka izlaidīs kolekcijas monētu "Pāri laikiem", kas veltīta Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja 100. gadadienai un tā darbībai, nododot mūsu tautas mantojumu nākamajām paaudzēm. Monētas grafiskā dizaina autors ir pieredzējušais monētu mākslinieks Arvīds Priedīte, monētas plastiskā veidojuma autore ir māksliniece Ligita Franckeviča.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.