Menu
 

Trīs iemesli, kādēļ vērts ceļot grupā

  • Autors:  Vitālijs Puķīts, “INTERLUX Travel” Latvijas filiāles vadītājs
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Ceļojumā grupā ir vairākas priekšrocības, bet šādu ceļošanas veidu vajadzētu izvēlēties, ja esat pārliecināti, ka būsiet, ja ne pats atraktīvākais un ieinteresētākais ceļabiedrs, tad vismaz netraucēsiet citiem baudīt ceļojumu. Finansiāli pieejams ceļojums, grupas vadītāja, gida zināšanas un organizatoriskās spējas, kā arī drošības sajūta – lietas, ko ceļotāji īpaši novērtē, izvēloties grupas ceļojumu pa Eiropu vai tālākām pasaules valstīm.

Pirms ceļojuma grupā vērts apdomāt, kāda veida ceļojuma pieredzi ir vēlme gūt, jānosaka galamērķis, ceļojuma laiks un ilgums, jo visdrīzāk tas būs saistīts ar atvaļinājuma ilgumu, ceļošanu nedēļas nogalē vai papildu brīvdienu iegūšanu. Maksimālā budžeta apzināšana būs labs palīgs, lai tālāk izskatītu tūroperatora piedāvājumu, kāds būs transports, kādas viesnīcas, ekskursijas, cik bieži un kāda paredzēta ēdināšana, kā arī citas aktivitātes.

Ceļojums organizētā grupā bieži vien tiek izvēlēts, lai gūtu jaunu un daudz plašāku pieredzi, kā arī nereti iepazītu galamērķus, kurp drīzāk viens nedotos, lai cik labas ir ceļojuma organizēšanas prasmes. Tomēr bieži vien dažādu iemeslu dēļ ceļotāji izvēlas grupas braucienus arī uz populāriem un salīdzinoši viegli sasniedzamiem galamērķiem.

Ceļojuma izvēlē, piemēram, būtisks nosacījums ir pieņemama ceļojuma cena, un, ja ceļojumu grupās ir 40 – 46 cilvēki, veidojas zemākas izmaksas. Tā mēs pa tiešo strādājam ar viesnīcām, aviokompānijām, prāmju operatoriem, cita veida transporta kompānijām, sertificētiem gidiem. Pie biznesa partneriem ejam ar klientu kopējo bāzi no vairākām valstīm, kurās ir mūsu pārstāvniecības, tad arī ir iespēja saņemt ievērojamas atlaides un speciāli piemērotas cenas.

Tāpat viens no iemesliem ceļošanai grupā ir, ka pat pieredzējuši ceļotāji reizēm vēlas tikai atpūsties, doties ekskursijās, nesatraucoties, cikos un kur jābūt, kā nopirkt transporta biļetes vai pēdējā brīdī meklēt naktsmājas, jo rezervācija pēkšņi atteikta. Protams, šādos kopīgos ceļojumos, ja vien cilvēks ir atvērts, viņš piedzīvo daudzas jaunas iepazīšanās, daudz brīvāk jūtas svešā valstī, jo lielākoties ir kopā ar jaunajām paziņām, nereti pēc ceļojumiem veidojas jaunas draudzības un, jā, arī attiecības! Cilvēki, kuri iepazīstas vienā ceļojumā, vēlāk sazinās, plāno, kuros no nākamajiem ceļojumiem atkal varētu doties kopā.

Grupas gidi ir neaizstājami

Grupu ceļojumos ir piesaistīti profesionāli gidi, atsevišķi pievienojas grupai galamērķī, un, kā jau vietējie, labi pārzina šīs vietas vēsturi, aizved ne tikai uz populārākajām apskates vietām, parāda arhitektūras un dabas kolorītu, bet spēj izrādīt arī to, kas bieži vien ceļotāju acīm paliek nepamanīts, iesaka vakariņas kādā no ģimenes restorāniem utt. Nereti ir iespēja viesoties pie vietējiem iedzīvotājiem, apmeklēt vietējās saimniecības, kas ceļotājiem šķiet unikāla pieredze.

Ietaupījums, lai dotos finansiāli pieejamā ceļojumā

Ceļotājiem ir būtiski, lai ceļojumi viņiem būtu finansiāli pieejami. Grupas ceļojuma laikā programma bieži vien ir ļoti piepildīta, ekskursijās tiek parādīts maksimāli daudz. Arī šeit sava loma ir grupas vadītājiem, jo viņi pārzina apkārtni, zina, kur un kā ātrāk nokļūt, izdevīgāk paēst, nerunājot, ka biļešu iegāde vai viesnīcu rezervācijas vienam cilvēkam izmaksā dārgāk nekā grupai.

Lai vairāk redzētu, aktīvākos ceļotājus apmierina, ka ceļojumā dzīvošana nav lielpilsētu centru dārgajās viesnīcās, bet daudz vairāk tiek redzēts un piedzīvots pārējā valsts teritorijā, galvaspilsētai atvēlot maksimums vienu, divas dienas. Pieredzējis gids arī novērtē situāciju, ja redz, ka grupai vajadzīga neliela atpūta, parasti grupas braucienā tiek ieplānots arī brīvais laiks, atpūta pie jūras vai tml.

Lielāka drošības sajūta

Tā ir papildu drošības sajūta, ko sniedz ceļojums grupā. Grupas vadītājs – gids ceļojumā ir palīgs un atbalsts ikvienam no saviem ceļotājiem, arī grupas biedri sniedz papildu drošības sajūtu. Lielākoties ceļojumi izdodas tieši kā iecerēts, bet reizēm neizpaliek arī visnegaidītākās neparedzētās situācijas, kas kopīgiem spēkiem tiek atrisinātas daudz ātrāk un efektīvāk.

Arī ceļot bez ģimenes, dzīvesbiedra, draugiem mūsdienās ir viegli īstenojams, jo ceļotāju grupas ir ļoti demokrātiskas, un ceļojums drīzāk jāuztver kā iespēja iepazīties ar jauniem cilvēkiem, laiku aizraujošām sarunām vai sevis izziņai vienatnē.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.