Menu
 

Aptauja: iedzīvotāji primāri veic elektrības un mobilā telefona rēķinu apmaksu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Katrs piektais iedzīvotājs (20%), kuram mēnesī ir jāveic vismaz viens regulārais maksājums, finansiālu grūtību gadījumā primāri veiktu elektrības rēķina apmaksu. Kā nākamos ļoti līdzvērtīgs skaits aptaujāto izvēlētos veikt mobilā telefona rēķina apmaksu (13%), hipotekārā kredīta ikmēneša maksājumu (12%), īres maksājumu saimniekam (12%) un apkures rēķinu (11%), liecina "Kredītinformācijas biroja" veiktā iedzīvotāju aptauja.

Starp tiem aptaujātajiem, kuriem ik mēnesi ir jāveic mājokļa kredīta vai īres maksājums, šie rēķini ir bijuši ar augstāko prioritāti, attiecīgi 65% un 62%.

Vecuma grupā no 50 līdz 60 gadiem iedzīvotājiem būtiski svarīgāka nekā citām vecuma grupām ir elektrības rēķina (28%) un mobilā telefona rēķina apmaksa (19%), bet jauniešiem no 18 līdz 29 gadiem – īres maksājums saimniekam (26%). Kamēr laukos dzīvojošiem izteikta prioritāte ir elektrības rēķins (34%), rīdziniekiem – īres maksājums saimniekam (19%) un apkures rēķins (16%).

Salīdzinoši retāk kā primāro finansiālu grūtību gadījumā aptaujātie, kas maksā par noteiktiem pakalpojumiem, apmaksātu ūdens, interneta, gāzes, televīzijas, fiksētā telefona un citus rēķinus.

Visbiežāk aptaujātie minējuši, ka ik mēnesi viņiem ir jāapmaksā elektrības rēķinu (87%), mobilā telefona rēķinu (87%) un interneta rēķinu (81%), kam seko ūdens rēķins (74%), dzīvokļa vai mājas apsaimniekošanas rēķins (63%) un apkures rēķins (62%), norāda aptaujas autori.

Salīdzinot ar 2015.gada pētījumu, iedzīvotāji būtiski retāk norādījuši, ka ir jāapmaksā televīzijas rēķins, bankas izsniegtā patēriņa kredīta ikmēneša maksājums, fiksētā telefona rēķins un studiju kredīta ikmēneša maksājums.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.