Menu
 

Izstrādāti tiesu materiāli par darbu ar cilvēkiem ar dažādu veidu invaliditāti

  • Autors:  LETA
Foto - apeirons.lv Foto - apeirons.lv

Aprīļa beigās noslēdzies projekts "Universālais dizains cilvēktiesību ievērošanā", kura mērķis bija palielināt cilvēku ar dažāda veida invaliditāti spēju īstenot savu tiesību izmantošanu un aizsardzību, tostarp nodrošināt, ka tiesību nodrošinātājam ir zināšanas un izpratne par darbu ar cilvēkiem ar dažādu veidu invaliditāti.

Projektu veica nodibinājums "Invalīdu un viņu draugu apvienība "Apeirons"" sadarbībā ar Latvijas Tiesnešu mācību centru (LTMC). Projekta virsuzdevums bija nodrošināt cilvēktiesību ievērošanu Latvijā.

Projekta laikā izstrādātas infografikas par tiesu un tiesībām, kas veicina cilvēku izpratni par to kā īstenot savu tiesību aizstāvēšanu.

Infografikas pieejamas gan drukātā veidā, gan elektroniski, kā arī katrai no infografikām ir audio apraksts un tulkojums zīmju valodā, lai tās būtu pieejams plašākai auditorijai.

Projekta materiāls ir izveidotie video par tiesu un tiesībām, kas pieejami ar subtitriem un zīmju valodas tulkojumu, video vieglā un uztveramā veidā tiek skaidrots par to kā aizstāvēt savas tiesības un kas var palīdzēt tās aizstāvēt.

Projekta noslēgumā tika veidoti informatīvi raidieraksti jeb podkāsti, kuros piedalās dažādi cilvēki, tai skaitā Satversmes tiesas tiesnesis Gunārs Kusiņš, cilvēktiesību aktīvists Raimonds Smagars, sava bērna tiesību aizstāve Kristīne Bileja un zvērināts advokāts Mārtiņš Daģis. Raidierakstos dalībnieki dalās ar savu pieredzi tiesību aizstāvēšanā gan no advokāta, gan pieteicēja puses.

Projektu atbalsta Aktīvo iedzīvotāju fonds. Kopējais finansējums sasniedza 103 089 eiro.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.