Menu
 

Saeimas priekšsēdētāja Eiropas dienā aicina sargāt kopīgās vērtības

  • Autors:  LETA
Foto - Ieva Ābele, Saeima Foto - Ieva Ābele, Saeima

Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS) Eiropas dienā aicina sargāt kopīgās vērtības.

Kā informēja Saeimas Preses dienestā, šodien pie Saeimas nama atklājot Eiropas dienas pikniku, Mieriņa pateicās ikvienam iedzīvotājam, kurš sajūt sevī spēku un novērtē iespēju būt Eiropas Savienības (ES) pilsonim.

Galvenais ES mērķis ir miers Eiropā, un šobrīd, kad joprojām līdzās ir valstis, kas uzbrūk citām demokrātiskām valstīm, mums jābūt vienotākiem nekā jebkad, uzsvēra Mieriņa, aicinot ikkatru arvien iestāties par vienotu un drošu Eiropu.

Saeimas priekšsēdētāja aicināja atskatīties, kas ir veiksmīgas Eiropas pamatā, un novērtēja gan drosmīgos lēmumus pirms 20 gadiem, gan atbalstu ES arī šobrīd, turpinot veidot mūsu kopīgo šodienas Eiropu - demokrātisku, attīstītu valstu savienību. Izceļot Eiropas vērtības, Mieriņa uzsvēra kopīgo kultūras bagātību - valodu, paražas un tradīcijas.

"Ciešākas saites ar citām Eiropas valstīm devušas daudz iespēju Latvijas sabiedrībai, un mūsu sabiedrība ir šīs iespējas drosmīgi izmantojusi labākas dzīves veidošanai," pauda Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Edmunds Cepurītis (P), norādot, ka šobrīd Latvija pati arvien biežāk iesaistās pārmaiņu radīšanā ES.

Aizstāvot ES vērtības - brīvību, demokrātiju un likumos balstītu pasaules kārtību -, Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs aicināja aktīvi iestāties par mieru gan Ukrainā, gan pašu mājās. "Tā ir iespēja būt daļai no ES, kas aktīvi iestājas par labklājību, brīvību, suverenitāti, kas kopīgi var veidot labāku un taisnīgāku Eiropu," akcentēja Cepurītis.

Piknika dalībniekus uzrunāja arī ES prezidējošās valsts - Beļģijas - vēstnieks Latvijā Karls Pēterss, kurš rezidē Stokholmā, Zviedrijā.

Eiropas piknikā ikviens interesents neformālā gaisotnē bija aicināts kopā svinēt svētkus un iepazīties ar plašo Eiropas kulināro mantojumu, baudot Austrijas, Beļģijas, Čehijas, Francijas, Grieķijas, Igaunijas, Itālijas, Īrijas, Lietuvas, Nīderlandes, Polijas, Portugāles, Slovākijas, Slovēnijas, Somijas, Spānijas un Ungārijas, kā arī ES kandidātvalstu Gruzijas un Ukrainas vēstniecību sarūpētos nacionālos ēdienus. Tāpat pasākuma apmeklētāji varēja aplūkot kandidātvalsts Moldovas vēstniecības organizēto gleznu izstādi.

Savukārt īpašā svētku kūka bija tapusi sociālajā uzņēmumā Rīgā, kurā strādā talantīgi un aizrautīgi cilvēki ar invaliditāti. Tā nesa vēstījumu par Eiropu - atvērtu un iekļaujošu dzīves telpu, kurā ikvienam ir vienlīdzīgas iespējas strādāt, radoši izpausties un līdzdarboties, lai kopīgi taptu lielas lietas.

Eiropas piknika dalībnieki aktīvi piedalījās erudīcijas spēlē "Es un ES" un pārbaudīja savas zināšanas par ES jautājumiem. Labākie dalībnieki saņēma veicināšanas balvas. Svētku norises vieta bija arī viens no pieciem kontrolpunktiem orientēšanās spēlē "saSKATI EIROPU".

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.