Menu
 

"Madara Cosmetics" apgrozījums pirmajā ceturksnī audzis par 4%

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Kosmētikas ražotāja "Madara Cosmetics" konsolidētais neauditētais apgrozījums 2024.gada pirmajā ceturksnī bija 5,5 miljoni eiro, kas ir 4% pieaugums, salīdzinot ar attiecīgo periodu 2023.gadā, teikts uzņēmuma paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Pēc ģeogrāfiskā sadalījuma, pirmajā ceturksnī apgrozījums Eiropas Savienības valstīs, izņemot Latviju, palielinājās par 10%. Savukārt Latvijā un ārpus Eiropas Savienības valstīs apgrozījums samazinājās par 8,5%, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn.

Francijā vēl vienu ceturksni bija vērojama divciparu izaugsme, Francijas B2B segmentam pieaugot par vairāk nekā 30%. Šī gada pirmajā ceturksnī uzņēmums pārņēma "Madara" zīmola produktu izplatīšanas funkciju Igaunijā. Turklāt Igaunijā 2024.gada pirmajā ceturksnī bija vērojama 37% apgrozījuma izaugsme, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn.

Pirmajā ceturksnī 74% no apgrozījuma tika gūts Eiropas Savienības valstīs, izņemot Latviju, 19% Latvijā, 6% ārpus Eiropas Savienības, un 1% no pārējiem ieņēmumiem.

Uzņēmuma vadības iepriekš paziņotais apgrozījuma mērķis 2024.gadam joprojām ir 22,25 miljoni eiro.

"Madara Cosmetics" konsolidētais neauditētais apgrozījums 2023.gada pirmajā ceturksnī bija 5,29 miljoni eiro.

"Madara Cosmetics" koncerna apgrozījums pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija 20,234 miljoni eiro, kas ir par 8,2% vairāk nekā 2022.gadā, bet koncerna peļņa pieaugusi par 42,3% - līdz 1,595 miljoniem eiro, liecina kompānijas sniegtā informācija biržai "Nasdaq Riga".

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.