Menu
 

Sociālās uzņēmējdarbības programmā "Augšup" šogad saņemts 21 pieteikums

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - arhīvs Ilustrācija - arhīvs

Sociālās uzņēmējdarbības grantu programmā “Augšup” šogad ir saņemts 21 pieteikums finansiāla atbalsta saņemšanai dažādu sabiedriski nozīmīgu biznesa ideju realizēšanai. Kopējais pieejamais grantu apmērs šogad ir 56 tūkstoši eiro, bet maksimālais atbalsta apjoms vienam projektam ir astoņi tūkstoši eiro.

Programmu “Augšup” jau trešo reizi īsteno “SEB banka” kopā ar Ķekavas, Mārupes, Olaines, Ropažu, Siguldas un Jelgavas novadiem. Iesniegt projektus šogad varēja līdz 30. aprīlim. Šobrīd pieteikumus vērtē žūrijas komisija, kuras sastāvā ir biznesa profesionāļi, kā arī sociālās uzņēmējdarbības jomas un pašvaldību pārstāvji. Šī gada uzvarētājus žūrijas komisija paziņos jūnijā, informēja organizatori.

Šogad saņemto pieteikumu vidū ir, piemēram, projekts par STEAM (izglītības pieeja, kas fokusējas uz digitālajām prasmēm un radošumu) darbnīcas izveidi skolām; iecere, kas paredz izveidot rehabilitācijas un atpūtas vietu senioriem; projekts par pašpalīdzības prasmju apguves veicināšanu onkoloģijas pacientiem, kas paredz veidot izglītojošus video un tiešsaistes apmācības cilvēku psihoemocionālās veselības stiprināšanai; projekts, kas paredz izveidot speciālu apģērbu cilvēkiem ar kustību traucējumiem; ideja, kas paredz uzlabot sistēmu bezvēsts pazudušu personu efektīvākai atrašanai; projekts par socializācijas programmu mobinga ierobežošanai un virkne citu vērtīgu iniciatīvu.

Ar grantu programmu “Augšup” tiek veicināta un atbalstīta jēgpilnu, dažādām sabiedrības grupām nozīmīgu biznesa ideju realizēšana. Pretendēt uz finansiālu atbalstu programmā var gan jau strādājoši uzņēmumi, gan arī vēl neīstenotu sociālās uzņēmējdarbības ideju autori.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.