Menu
 

Ādažu pašvaldība rosina novadam pievienot papildu teritorijas Baltezera ciema pilnvērtīgai funkcionēšanai

  • Autors:  LETA
Foto - adazunovads.lv Foto - adazunovads.lv

Ādažu pašvaldība rosina novadam pievienot papildu teritorijas Baltezera ciema pilnvērtīgai funkcionēšanai, liecina pašvaldības mājaslapā publicētā informācija.

26.aprīlī notika paplašinātā darba grupas sanāksme par Garkalnes pagasta sadalīšanas plāna izvērtējumu.

Izvērtējot Ropažu novada domes apstiprināto Ādažu-Ropažu novadu robežas pārkārtošanas piedāvājumu, Ādažu pašvaldības speciālisti piedāvā to papildināt. 

Tiek piedāvāts Ādažu novadā iekļaut teritorijas, kas nodrošinātu Baltezera ciemam pilnvērtīgas funkcionālās un rekreācijas teritorijas, nodrošinātu mobilitātes koridorus un drošu savienojumu ar Vidzemes šoseju.

Sanāksmes noslēgumā, vēršoties pie Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pārstāvjiem, tika jautāts par to, kādā veidā, kārtībā un termiņā abām pašvaldībām jālemj par robežu grozīšanu.

VARAM pārstāvji norādīja, ka pašvaldībai jāvēršas pie likumdevēja.

Jau ziņots, ka Ropažu un Ādažu novadu pašvaldībām līdz šim nav izdevies vienoties par Garkalnes sadalīšanu starp abiem novadiem.

Ropažu novada dome atbalstīja Baltezera ciema pievienošanu Ādažu novadam. Baltezera ciemam tiek piedāvāts nodot arī Ādažu novadam vēl atsevišķas vietas, kas ļautu veiksmīgāk apsaimniekot, attīstīt un uzturēt teritorijas, piemēram, Ādažu novadam plānots nodot ciema "Mārsili" attīstībai nepieciešamo teritoriju.

Savulaik administratīvi teritoriālās reformas plāni paredzēja Ādažu novadam pievienot lielāku bijušā Garkalnes novada daļu - līdz pat Vidzemes šosejai.

Garkalnes pagasta sadalīšanas plāna gala variants tiks nosūtīts Ādažu novada pašvaldībai.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.