Menu
 

Jūrmalas skolās bez maksas pieejamas higiēnas paketes

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - www.jurmala.lv Foto - www.jurmala.lv

Kopš šā gada aprīļa ikvienai skolniecei vispārējās izglītības iestādēs Jūrmalā ir pieejamas bezmaksas higiēnas paketes. Projekts īstenots, lai veicinātu higiēnas preču pieejamību, nodrošinot komfortu, drošību un labsajūtu mācību vidē, informē Jūrmalas valstspilsētas administrācijā.

Jūrmalas pašvaldība šā gada aprīlī iegādājās vairāk nekā 40 tūkstošus higiēnas pakešu, kas jau ir izvietotas meiteņu labierīcībās visās Jūrmalas skolās, lai katra meitene izglītības iestādē justos droši un nepieciešamības gadījumā varētu saņemt nepieciešamo atbalstu.

Iecere par brīvi pieejamām higiēnas paketēm meiteņu labierīcībās radās Jūrmalas Valsts ģimnāzijas skolēnu pašpārvaldes skolniecēm. Sadarbībā ar skolas vadību un dizaina tehnoloģijas skolotāju tika izstrādāts īpašs, viegli atpazīstams menstruālo higiēnas pakešu izdales kastes (dispensers) dizains “Pačekosim!” un nodrošināta brīva pieeja higiēnas precēm. Izdales kastes saturs tiek papildināts katru reizi, kad tas ir nepieciešams, norāda valstspilsētas administrācijā.

“Brīva pieeja higiēnas precēm ir elementāra nepieciešamība. Situācijas mēdz būt dažādas, un mums rūp, lai meitenes arī skolas vidē justos droši un brīvi, lai nebūtu jāuztraucas par iespējamiem sarežģījumiem vai neērtām situācijām, tādēļ no šā gada aprīļa esam nodrošinājuši brīvu pieeju higiēnas precēm visās Jūrmalas izglītības iestādēs,” pašvaldības iniciatīvu skaidroja Jūrmalas domes priekšsēdētāja Rita Sproģe.

Dispenseri ar higiēnas paketēm jau šobrīd ir pieejami meiteņu labierīcībās Jūrmalas Valsts ģimnāzijā, Jūrmalas Aspazijas pamatskolā, Jūrmalas pamatskolā, Jūrmalas Ķemeru pamatskolā, Jūrmalas Vaivaru pamatskolā, Jūrmalas Mežmalas pamatskolā, Jūrmalas Jaundubultu pamatskolā, Jūrmalas Kauguru vidusskolā, Jūrmalas Majoru vidusskolā, Jūrmalas Pumpuru vidusskolā, Jaunatnes iniciatīvu centrā Kauguru parkā Mazajā Nometņu ielā 1, kā arī tiks izvietots Jūrmalas Bērnu un jauniešu centrā Zemgales ielā 4.

Projekta kopējās izmaksas ir 9077,07 eiro, kas ietver gan higiēnas preču, gan dispenseru iegādi šim un nākamajam mācību gadam. Preču daudzums tika izvēlēts, ņemot vērā skolnieču skaitu katrā mācību iestādē, vēsta valstspilsētas administrācijā.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.