Menu
 

Ādažu dome atbalsta Carnikavas un Ādažu novadu sadalīšanu un atbalsta Ādažu un Ropažu novadu robežu grozīšanu

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - adazunovads.lv Ilustrācija - adazunovads.lv

Ādažu novada dome trešdien ārkārtas sēdē, pamatojoties uz veiktās iedzīvotāju aptaujas rezultātiem, nolēma atbalstīt Ādažu novada un Carnikavas novada atjaunošanu robežās, kādās tās bija pirms 2021.gada 30.jūnija.

Lēmums tiks iesniegts Saeimas frakcijām un Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai.

Kā informē pašvaldība, novada iedzīvotāju aptaujā 91,25% respondentu atbalstījuši Carnikavas un Ādažu novadu sadalīšanu.

Aptaujā piedalījās 2017 dalībnieki, no tiem 651 klātienē un 1366 elektroniski. Par derīgām tika atzītas 1919 balsis, bet par nederīgām - 98 balsis.

Aptaujas rezultātā 1751 aptaujas dalībnieks atbalstīja Ādažu novada un Carnikavas novada atjaunošanu to administratīvajās robežās. Savukārt 168 aptaujas dalībnieki neatbalstīja šādu lēmumu.

Saskaņā ar publiski pieejamo informāciju 2023.gadā Ādažu novadā dzīvoja 22 759 iedzīvotāji.

Ādažu novada dome trešdien ārkārtas sēdē arī konceptuāli atbalstīja Ropažu novada pašvaldības ierosinājumu pašvaldību administratīvo teritoriju robežu grozīšanai jeb Ropažu novada pašvaldības domes apstiprināto Garkalnes pagasta sadalīšanas plānu.

Ādažu domes deputāti nolēma aicināt Ropažu novada pašvaldību organizēt turpmāko administratīvās teritorijas robežu grozīšanas procedūru.

Deputāti arī aicina Rīgas plānošanas reģionu un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju ņemt vērā Garkalnes pagasta sadalīšanas plāna izvērtēšanas darba grupas izstrādāto Garkalnes pagasta sadalīšanas plāna izvērtējumu.

Kā ziņots, Garkalnes sadalīšanas plāns paredz Ādažu novadam pievienot Baltezera ciemu.

Ādažu pašvaldība iepriekš ierosināja novadam pievienot papildu teritorijas Baltezera ciema pilnvērtīgai funkcionēšanai.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.