Menu
 

Jaunie talanti koptreniņā ar Skujiņu atklāj jaunatnes riteņbraukšanas akadēmiju

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Kaspars Suškevičs Foto - Kaspars Suškevičs

Biķernieku trasē lieliskā gaisotnē aizvadīts Latvijas jaunatnes riteņbraukšanas atklāšanas koptreniņš, kurā jaunajiem sportistiem un projekta atbalstītājiem pievienojās “Lidl – Trek” komandas un Latvijas elites izlases velosportists Toms Skujiņš, pavēstīja Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

Jaunatnes riteņbraukšanas akadēmija ir platforma, ko izveidojusi LRF ar mērķi savākt līdzekļus jauno un talantīgo šosejas un MTB riteņbraucēju atbalstam, lai tie varētu sevi apliecināt sava vecuma prestižākajās starptautiskajās sacensībās.

Pirmajā gadā fokuss veltīts jauniešu U16 vecuma grupai, vienlaikus neaizmirstot arī par junioru šosejas un MTB sportistiem. Viena no misijām ir dot iespēju mūsu jauniešiem pacīnīties par vietu kādā no profesionālo riteņbraukšanas vienību attīstības komandām, skaidro federācijā.

Lai atklātu jaunatnes akadēmiju, iepazīstinātu sportistus ar tās atbalstītājiem, riteņbraukšanas federācija Biķernieku trasē rīkoja koptreniņu. Tajā jaunajiem sportistiem bija unikāla iespēja braukt kopā ar šobrīd Baltijas vadošo šosejas riteņbraucēju, slavenā “Strade Bianche” velobrauciena otrās vietas ieguvēju un pasaules ranga labāko trīsdesmitniekā esošo carnikavieti Tomu Skujiņu.

Brauciena laikā un pēc tā jaunie sportisti varēja uzdot Tomam praktiskus jautājumus, kā arī veikt pāris uzdevumus.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.