Menu
 

VVD: šī gada pirmajos trijos mēnešos būtiski pieaudzis Vides SOS ziņojumu skaits

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Šī gada pirmajos trijos mēnešos saņemti jau 1105 Vides SOS ziņojumi, kas ir teju uz pusi vairāk nekā pērn šajā laika periodā. No visiem saņemtajiem ziņojumiem aptuveni 75% ir par vides piegružošanu ar dažāda veida atkritumiem, Lielās talkas priekšvakarā vēsta Valsts vides dienests (VVD).

Arī šajā gadā, līdzīgi kā iepriekš, lietotnē Vides SOS visaktīvāk ir ziņojuši Rīgas un Pierīgas iedzīvotāji, un šo administratīvo teritoriju pašvaldības un mežu apsaimniekotāji arī ir aktīvi risinājušas saņemtos ziņojumus. Pēc VVD datiem, nepilni 40% no šogad saņemtajiem ziņojumiem jau ir atrisināti, citiem vārdiem – piesārņotās teritorijas attīrītas un atgrieztas to dabiskajā stāvoklī.

VVD rosina talkotājus, veicot mežu un ceļa malu sakopšanu, ne vien savākt izmestos atkritumus, bet uzreiz tos šķirot, tādējādi dodot iespēju savāktajiem atkritumiem atstāt pēc iespējas mazāku ietekmi uz apkārtējo vidi, ņemot vērā, ka daļa atkritumu nododami otrreizējai pārstrādei.

“Ja izdotos celt sabiedrības apziņu un izskaust vides piegružošanu, tas dotu iespēju nākamajos gados Lielās talkas ietvaros nevis cīnīties ar piegružotām teritorijām, bet uzlabot un labiekārtot vidi mums apkārt. Palīdzēt videi atjaunoties, stādot kokus, krūmus vai kā citādi ainaviski uzlabot teritorijas,” par vēlamo nākotnes virzienuizteikusies VVD ģenerāldirektora vietniece stratēģiskās attīstības un kontroles jautājumos Laura Anteina.

VVD aicina, dodoties talkot, telefonā lejuplādēt aplikāciju Vides SOS un ziņot par dabā atrastajiem būvgružiem vai lielgabarīta atkritumiem. Arī tiem talkotājiem, kuriem Vides SOS lietotne tālruņos jau ir, veiksmīgai ziņojuma iesniegšanai, jāpārliecinās, ka lejuplādēta jaunākā pieejamā aplikācijas versija.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.