Menu
 

Četri padomi, kā doties vasaras ceļojumā tikai ar vienu mugursomu

Vai esi kādreiz domājis par ceļošanu, ņemot līdzi tikai vienu mugursomu? Ceļošana atbrīvo galvu, rada brīvības sajūtu un ļauj izjust jaunas un vēl nebijušas sajūtas un bieži vien daudzie koferi var kļūt nevis par komfortu, bet gan lieku apgrūtinājumu. Kā sagatavoties savam pirmajam ceļojumam ar mugursomu un iemesliem, kādēļ izvēlēties šādu ceļošanas veidu?

Lasīt vairāk...

Foto: Ar pavāru sacensībaām Salaspilī sākušās "Garšu cīņas"

Salaspils novada svētku ietvaros, piedaloties Latvijas labākajiem pavāriem – šefpavāriem Kasparam Jansonam (“Kūkotava”), Ivanam Šmigarevam (“Barents”),  Inai Poliščenko (“Gemoss”), Reinim Černajevam (“White house”) – un operdziedātājam un kulinārijas meistaram Sergejam Jēgeram, norisinājās šīs sezonas pirmās pavāru sacensības – “Garšu cīņas”.

Lasīt vairāk...

Klasiska recepte starptautiskajā Hamburgeru dienā

28.maijā daļa pasaules godina vienu no ātrās ēdināšanas ikonām, visu burgeru “vectētiņu” – hamburgeru. Sulīgs, sātīgs, garšīgs un, ja pareizi pagatavots, arī veselīgs hamburgers noteikti ir kaut kas vairāk par ēdienu – tas ir leģenda. Nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls “Elvi” kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni hamburgeru dienā  piedāvā klasiska, veselīga burgera recepti īstiem garšas svētkiem.

Lasīt vairāk...

Vingrošana un speciāli pielāgoti vingrojumi pretsāpju terapijai

Ja sāp mugura vai locītavas, vienīgais, ko gribas darīt, ir pavadīt visu dienu nekustīgi gultā. Lai arī šķiet, kas tas sniedz atvieglojumu, ilgtermiņā šāda rīcība problēmu var vienīgi padziļināt.

Lasīt vairāk...

Nevainojams zāliens bez lielas piepūles: kādu tehniku izvēlēties tā kopšanai?

Katrs, kam pie mājas zaļo kaut neliels mauriņš, vēlas, lai tas izskatītos nevainojami. Mūsdienās zāliena kopšanas iekārtu izvēle ir gana plaša, lai apkoptu mauriņu vai pļavu bez lielas piepūles. Gatavojoties vasarai, tirdzniecības tīkla “Kesko Senukai Latvia” eksperti apkopojuši padomus, kas ļaus novērtēt, kāds zāles pļāvējs būs vispiemērotākais, lai acis priecētu un pēdas glāstītu košs, līdzens un glīti nopļauts zāles paklājs.

Lasīt vairāk...

Enzīmu ābece. Kad un kāpēc tos lietot?

Cilvēka organisma šūnās ir enzīmi, ko pazīstam arī kā fermentus. Noteikti enzīmi ir iesaistīti gremošanas sistēmas darbā, ir tādi enzīmi, kas svarīgi imūnsistēmai, un tādi, kas iesaistās iekaisuma procesa samazināšanā. Tiesa, dažkārt šie dabiskie bioķīmiskie procesi nenorit pietiekami labi un ir vajadzība enzīmus uzņemt papildus.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.