Menu
 

Ērču sezona sākusies. Kā pareizi ģērbties, dodoties mežā?

Joprojām drošākā un sezonai atbilstošākā izklaide ārpus mājām daudziem ir pastaigas brīvā dabā. Tomēr arī atpūtai mežā vai pļavā ir jābūt drošai, jo īpaši ņemot vērā, ka aktīvi sākušas rosīties ērces, kas pamodušās pēc ziemas miega. Kā pasargāt sevi, atrodoties dabā, kā arī kāds ir pareizs “dreskods”?

Lasīt vairāk...

"Lāči" ierīko putnu vērošanas torni dabas mīļotājiem

No pagājušās nedēļas apmeklētājiem pieejamas ir maizes ceptuves "Lāči" teritorijā ierīkotais putnu vērošanas tornis, uz kuru ved īpaši izveidota pastaigas taka. No deviņus metrus augstā torņa ir iespējams ar tālskati vērot apkārtnē dzīvojošos putnus, jo Babītes ezera teritorija ir nozīmīga putnu barošanās un ligzdošanas vieta, norādīja uzņēmumā.

Lasīt vairāk...

Brīvdienās Siguldā norisināsies stādu tirgus

Šajā nedēļas nogalē, 5. un 6. jūnijā, Siguldas pils kvartālā un tuvējā apkārtnē mazā tirgus formātā norisināsies Stādu parāde-tirgus, kurā būs iespēja iegādāties vasaras puķes, augļu kokus un ogulājus, dekoratīvos kokus un krūmus, kā arī daudzgadīgās puķes un citus stādus. Šogad Stādu parāde svin 17. gadu jubileju.

Lasīt vairāk...

Nākamnedēļ norisināsies gadskārtējās "Atvērtās dienas laukos"

No 10. līdz 13. jūnijam ar īpaši sagatavotām programmām, degustācijām, atlaidēm ražojumu iegādei un citiem piedāvājumiem ārpus ierastā pasākuma “Atvērtās dienas laukos” astotajā gadā ciemos gaida mājražotāji, amatnieki, pārtikas ražotāji, naktsmītnes, pirtnieki, biškopji, stādu audzētāji, lielās lauku saimniecības, pilis un muižas, atrakciju parki, lauku krodziņi un restorāni, dabas takas, arī sporta un izklaides vietas.

Lasīt vairāk...

Piecas piknika un grila ēdienu receptes sezonas atklāšanai

Lai arī šogad vasaras sākums ir samērā gauss, nekas neliedz to padarīt patīkamāku un baudāmāku ar gardiem un viegli pagatavojamiem grila ēdieniem. JLlīdz šim augļi un ogas bija vairāk ierasti kā deserta sastāvdaļa. Šosezon “Barbora.lv” garšas eksperts, pieredzes bagātais šefpavārs un lauku gardēdis Dzintars Kristovskis aicina tos izmēģināt apvienojumā ar grilēšanai ierastajiem zivju, gaļas un veģetārajiem ēdieniem, tādējādi tiem piešķirot svaigu un oriģinālu akcentu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.