Menu
 

Zivju zupa selgā un gards sauklis krastā: Mums ir zivis!

Tuvojoties jaunajai šī pavasara zvejas sezonai, visā Latvijas jūras piekrastē saimnieces cilā katlus un pannas, raugās pēc smeķīga aizdara un svaigām lozberlapām. Kad nāks lielā reņģe un taimiņus nomainīs pirsmjāņu laši, no Rucavas līdz Ainažiem sāks kūpēt dūmu namiņi un virtuvēs gozēties katli ar marinādēm un zivju virām. Zvejnieku kulinārais mantojums sauktin sauks uplejās, krasta kāpās vai pat selgā piekrastnieka laivā, kur uz motora galvas burbuļos īsta, pārpasaulīgi garda zivju zupa.

Lasīt vairāk...

Kad smaganu veselībai jāpievērš īpaša uzmanība?

To, ka sākušās problēmas ar smaganām, sākumā var pat nepamanīt, bet tad tās kļūst apsārtušas, niez, sāp, parādās slikta elpa (halitoze), nepatīkama garša mutē, smaganas pietūkst, asiņo. Kuros periodos pievērst īpašu uzmanību mutes veselībai, lai izvairītos no divām izplatītākajām smaganu saslimšanām – gingivīta un periodontīta?

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.