Menu
 

Astoņi zinātnieki, kuru saknes ir Latvijā

Latvijai un latviešiem ir, ar ko lepoties, un par to liecina Patentu valdes izdotā grāmata “Ceļš uz izcilību. Latvijas izgudrotāji pasaulē”, kurā apkopoti divdesmit piecu pasaulē atzinību guvušu latviešu izcelsmes zinātnieku panākumi. Lai arī par daļu no viņiem sabiedrība dzirdējusi gana bieži, ir arī tādi, par kuriem runāts maz. Piemēram, daudzi pat nezina, ka tieši latvieši radījuši “Mozarella” siera ražošanas iekārtu, “Pringles” čipsus, pirmie patentējuši džinsus vai arī daudzu gadu garumā bija atbildīgi par “Porsche” dizainu.

Lasīt vairāk...

Mazuļu ēdināšanas ceļvedis. Iesaka uztura speciāliste

Piebarošanas uzsākšanas brīdis ir nozīmīgs bērna attīstības posms ne tikai tāpēc, ka tas veido bērnu ēšanas paradumus nākotnei, bet tas arī ir ļoti būtisks imūnsistēmas attīstības periods, jo organisms mācās atpazīt jaunus produktus, veidot jaunās antivielas kā atbildes reakciju uz jauniem pārtikas produktiem, tāpēc pārāk sasteidzināt jaunu produktu ieviešanu uzturā noteikti nevajadzētu.

Lasīt vairāk...

Mārupes novadā piektdien atklāti 12 jauni ar Covid-19 inficētie, Jūrmalā – 11, Ķekavā – astoņi, Mālpilī – septiņi

No aizvadītajā diennaktī atklātajiem kopumā 642 Covid-19 inficēšanās gadījumiem vairāk nekā 40% reģistrēti Rīgā, taču saslimšana strauji turpinājusi izplatīties arī Daugavpilī, Salacgrīvas un Limbažu novados, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.