Menu

 

Ziedonis Skrīvelis Saulkrastos: Varu atļauties to, kam jaunībā pietrūka laika

Ziedonim Skrīvelim 28. decembrī apritēja 80. Viņš joprojām dejo tautas deju kolektīvā “Saulgrieži”, kā audējs gatavojas izstādei Talsos un teic, ka pagājušogad līdz pat novembrim esot peldējies jūrā. Jautāts, kā šādā vecumā iespējams saglabāt možu garu, Ziedonis smaidot atbild, ka visu mūžu nekas cilvēcisks viņam neesot bijis svešs. Arī tagad viņš ņemot pretī visu, ko dzīve sniedz.

Lasīt vairāk...

Pieci joprojām dzīvi mīti par datu glabāšanu ārpus sava datora

Jau apmēram desmit gadus mākoņpakalpojumi ir daudzu uzņēmumu un privātpersonu neatņemama ikdienas sastāvdaļa. Tomēr daļa lietotāju to nemaz neapzinās, un sabiedrībā joprojām valda ne viens vien mīts par tīmekļa risinājumiem. Lūk, pieci joprojām dzīvi un apziņā dziļi iesakņojušies mīti un to atspēkojums.

Lasīt vairāk...

Balvu par mūža ieguldījumu saņems dzejnieks un grāmatizdevējs Uldis Auseklis

Balvu “Zelta ābele 2018” par mūža ieguldījumu grāmatniecībā saņems dzejnieks un grāmatizdevējs Uldis Auseklis, trešdien preses konferencē paziņoja Latvijas Grāmatizdevēju asociācijas valdes priekšsēdētāja Renāte Punka. Balvas žūrijas komisijas priekšsēdētājs Agris Dzilna norādīja, ka par nominantiem septiņās kategorijās žūrija balsojusi teju vai vienbalsīgi, atskaitot vien pāris gadījumu.

Lasīt vairāk...

"Kodola" receptes. Konservēts dārzeņu maisījums "Pensionārs"

Šoreiz ieskatīsimies padomjlaika produktu gatavošanas rokasgrāmatā. Tā kā veikalos tolaik nebija gandrīz nekā, ļaudis, cik un kā nu kurš prata un varēja, ar skubu nodevās paši savas pārtikas gatavošanai, tostarp augļu un dārzeņu konservēšanai. Skaidrs, ka daudz un dažādas bija arī receptes. Lūk, dažas no 1964. gadā Latvijas Valsts izdevniecībā klajā laistās recepšu grāmatas “Produktu pārstrādāšana un konservēšana mājas apstākļos”.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.