Menu

 

Piparkūku dažādība: trīs gardas receptes, ar kurām pārsteigt tuviniekus

Ziemassvētku laiks bez piparkūkām ir teju neiedomājams. Kraukšķīgas, lielas, mazas, apgleznotas un citādi dekorētas – tās liekam uz galda un dāvinām tuviniekiem. Kad piparkūkas gatavojam paši, to patīkamais aromāts namu padara mājīgu un rada svētku noskaņu. Piparkūku gatavošanas veidi un garšvielu salikumi var būt ļoti dažādi. Ja vēlies šajos svētkos pagatavot jaunu piparkūku versiju, iedvesmojies no “Rimi” šefpavāra Normunda Baranovska piedāvātajām receptēm.

Lasīt vairāk...

Ziemassvētku tradīcijas, ko nodot no paaudzes paaudzē

Ziemassvētki ir vieni no tradīcijām bagātākajiem svētkiem, kad parasti kopā sanāk lielākā daļa ģimeņu. Tradīciju radīšana un ievērošana var būtiski ietekmēt mūsu un bērnu emocionālo labsajūtu, tādēļ šis laiks jāizmanto, lai ieviestu jaunus un nostiprinātu jau esošus svētku paradumus. Par to, kāda ir svētku svinēšanas nozīme, stāsta psiholoģe Iveta Aunīte.

Lasīt vairāk...

"Kodols" iesaka. Brīvdienās slēpot Siguldas trasē

Kad zirņu bļodas, karbonāžu pannas un pīrāgu grozi būs patukšoti, der atlicināt laiku arī kādām aktīvākām nodarbēm. Sacensties ar meteorologiem un brīvdienās prognozēt ziemas prieku baudīšanai piemērotu vai nepiemērotu laiku ir nepateicīga lieta. Par laimi, necik tālu no Rīgas ir vieta, kur ar slēpošanu var nodarboties arī tad, kad termometrs rāda plus grādus. Siguldas "Fischer" Slēpošanas centra distanču slēpošanas trasē, pateicoties īpašai saldēšanas iekārtai tās pamatnē, var slēpot arī nepastāvīgos laikapstākļos.

Lasīt vairāk...

Ziemas saulgrieži visā Latvijā būs sniegoti

21.–22. decembrī, kad Zemes ziemeļu puslodē atzīmēs ziemas saulgriežus, visā Latvijā gaidāms sniegs, prognozē sinoptiķi. 21. un 22. decembris būs gada īsākās dienas. Nakts no piektdienas uz sestdienu būs gada garākā nakts, un 22 minūtes pēc pusnakts būs saulgriežu mirklis, kad sāksies astronomiskā ziema.

Lasīt vairāk...

Radošas receptes klasiskam Ziemassvētku galdam

Veikalu tīkla "Elvi" aptaujas un pārdošanas rezultāti gadu no gada apstiprina – tieši bagātīgi klāts svētku galds ir viena no svarīgākajām Ziemassvētku un Jaunā gada sagaidīšanas sastāvdaļām. Lai tradicionālos svētku ēdienus papildinātu ar jaunām receptēm, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu "Elvi" aicina izmēģināt divus ēdienus, kas ne tikai labi garšos, bet arī vizuāli rotās svētku galdu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.