Menu
 

Decembris 2015

Kāpēc ir svarīgi veidot cieņpilnas attiecības ar kaimiņiem? Atbild psiholoģe

Justies droši mājās ir mūsu pamatvajadzība. Jaunākais pētījums par dzīvi mājās liecina, ka mājokļa drošība vairs nesaistās tikai ar tādām praktiskām lietām kā mājokļa aizslēgšana vai signalizācijas uzstādīšana, bet arī ar savstarpējām attiecībām starp kaimiņiem. Katrs ceturtais Latvijas iedzīvotājs apgalvo, ka kaimiņa pazīšana stiprina viņa drošības sajūtu. Tomēr ļoti bieži, it īpaši dzīvojot daudzdzīvokļu mājā, mēs nepazīstam savus kaimiņus un labākajā gadījumā tikai sasveicināmies viens ar otru. Kāds ir iemesls, kāpēc bieži vien nepazīstam savus tuvākos kaimiņus? Kā šo situāciju uzlabot?

Lasīt vairāk...

64% iedzīvotāju piena produktus lieto katru dienu

Piena produkti ir viena no svarīgākajām pārtikas produktu grupām, ko apliecina arī “Rimi” veiktā pircēju aptauja: 91% pircēju piena produktus uzturā lieto vismaz reizi nedēļā, bet 64% – pat katru dienu. Teju katrs trešais priekšroku dod vietējo ražotāju piedāvājumam, bet iemīļotākais piena produkts ir saldais biezpiena sieriņš. Piena produkti ir svarīgs uzturvielu avots, tomēr jāseko līdzi tam, cik kalorijām bagātus un ar cukuru un taukiem piesātinātus produktus ikdienā izvēlamies.

Lasīt vairāk...

Padomi piecu iecienītu mājas elektroierīču uzturēšanai

Vai zināji, ka Latvijas iedzīvotāji kļūst arvien apzinīgāki elektroierīču un energoresursu izmantošanā? Pēdējo deviņu gadu laikā 76 % no mums ir veikuši energoefektivitātes uzlabojumus savos mājokļos, piemēram, siltinot ēkas, mainot logus un iegādājoties energoefektīvas elektroierīces. Un tas atmaksājas – 42 % no tiem, kuri veikuši šīs izmaiņas, ir samazinājuši elektrības patēriņu līdz 20 %. Tas motivē arvien vairāk izkopt enerģijas taupīšanas paradumus.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.