Menu
 

Pašvaldības ar ekonomikas ministru un ekspertiem meklē risinājumus Rīgas metropoles konkurētspējai

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Rīgas metropole Foto - Rīgas metropole

Rīgas un Pierīgas pašvaldību apvienība “Rīgas metropole” ceturtdien tikās ar ekonomikas ministru Viktoru Valaini, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) un Ārvalstu investoru padomes Latvijā pārstāvjiem, lai kopīgi meklētu risinājumus Rīgas reģiona konkurētspējai.

Rīgas reģions jeb Rīgas metropole konkurē ar kaimiņvalstīm Lietuvu un Igauniju par ārvalstu tiešo investīciju piesaisti. Šobrīd viens no aktuālajiem jautājumiem ir, kā Rīgas metropoles pašvaldībām veiksmīgāk piesaistīt investorus, kas ļautu daudz mērķtiecīgāk attīstīt ekonomikas potenciālu valstī un risinātu Latvijas konkurētspējas problēmas starptautiskā mērogā.

“Latvija investīciju un ekonomikas attīstības dinamikā atpaliek no mūsu kaimiņvalstu rādītājiem. Lūzuma punkts ir noticis pirms desmit gadiem, kad investīciju piesaiste sāka piebremzēties, salīdzinot ar pārējām valstīm reģionā. Vairums attīstību veicinoši instrumenti ir valsts pusē, vienlaikus arī pašvaldības spēlē nozīmīgu lomu infrastruktūras, izglītības un kvalitatīvas dzīves telpas jomā. Šī ir pirmā reize, kad Rīgas metropoles pašvaldību vadītāji, valsts un uzņēmēji sēdīsies pie viena galda, lai rastu risinājumus kopējai sadarbībai reģiona mērogā,” iepriekš norādīja Rīgas un Pierīgas pašvaldību apvienības izpilddirektore Anita Līce.

Diskusija “Kā kopā veicināt Rīgas metropoles konkurētspēju” tika rīkota sadarbībā ar Rīgas plānošanas reģionu, un tajā piedalījās pašvaldību vadītāji, LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš, padomes loceklis Ģirts Rungainis un padomes loceklis, Rīgas reģionālās padomes priekšsēdētājs Ervīns Lasmanis, kā arī Ārvalstu investoru padomes Latvijā vadītāja Zlata Elksniņa-Zaščirinska.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.