Menu
 

Vācu valodas mēneša ietvaros Ādažu vidusskolā viesosies Vācijas vēstnieks

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - publicitātes Ilustrācija - publicitātes

29.aprīlī Vācu valodas mēneša ietvaros Vācijas Federatīvās Republikas vēstnieks Kristians Helts kopā ar kolēģiem viesosies Ādažu vidusskolā. Tikšanās laikā vēstniecības pārstāvji ar skolas vadību un vācu valodas pedagogu pārrunās aktuālo situāciju vācu valodas mācību jomā, turpmākās svešvalodu apguves programmas, kā arī tiksies ar skolēniem. Piekto un sesto klašu skolēniem būs iespēja izspēlēt interaktīvo spēli “Apceļosim Vāciju!”, informēja vēstniecībā.

Spēles “Apceļosim Vāciju!” gaitā apmēram 100 piekto un sesto klašu skolēni dodas virtuālā ceļojumā pa Vācijas pilsētām – stacijām. Skolā kopumā izveidotas 13 interesantas stacijas, kurās skolēni risina mīklas, izpilda uzdevumus vai patstāvīgi apgūst faktus par vāciski runājošām valstīm, to kultūru un ekonomiku. Tēmas ir daudzveidīgas, īpašu uzmanību pievēršot argumentiem par to, ko svešvaloda nozīmē nākotnei un darba pasaulei.

“Kopā darīt, sarunāties un iepazīt citu valstu paradumus, tradīcijas un kultūru ir vadmotīvs visiem mēneša ietvaros iecerētajiem notikumiem, kuru mērķauditorija ir skolēni, viņu vecāki, (topošie) skolotāji, visu specialitāšu studenti un visi, kas vēlas apgūt vācu valodu,” norāda Vācijas vēstniecībā.

Vācu valodas mēneša iniciatīva radusies uz Latvijas izglītības politikas reformas fona, saskaņā ar kuru pēc trim gadiem paredzēts pakāpeniski atteikties no krievu valodas kā otrās svešvalodas, tās vietā piedāvājot apgūt kādu no Eiropas savienības valodām. Aptaujas rāda, ka vairāk nekā divas trešdaļas skolu vēlētos piedāvāt vācu valodu kā otro svešvalodu. Taču, lai reformu veiksmīgi varētu īstenot, ir nepieciešams ievērojami lielāks skaits kvalificētu vācu valodas pedagogu.

Vācijas Federatīvās Republikas vēstniecība, Gētes institūts Rīgā un citas vāciski runājošās organizācijas ir gatavas atbalstīt Latvijas valdību un skolas šajā pārejas periodā, un jau šobrīd notiek ciešs dialogs par reformas detaļām ar Izglītības un zinātnes ministriju. Vācu valodas mēnesis šajā kontekstā skatāms kā simbolisks un atbalstošs solis iecerētajai izglītības reformai.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.