Menu
 

Toma Skujiņa klātbūtnē "ĀdažiVelo" pārstāve uzvar LVM kalnu riteņbraukšanas seriāla pirmajā posmā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ģirts Kehris Foto - Ģirts Kehris

Svētdien ar Latvijas riteņbraukšanas klasiku Cēsis – Valmiera startējusi jaunā “Latvijas valsts mežu” (LVM) kalnu riteņbraukšanas (MTB) un “Gravel” veloseriāla sezona. Lieliski sagatavotā trasē “Toyota Gravel” braucienā uzvaras laurus plūca ogrēnietis Alekss Krasts no Igaunijas komandas “Voltas Tartu 2024” un “ĀdažiVelo” pārstāve Renāte Rodionova, informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācijā.

“Toyota Gravel” distancē, kas bija 80,2 kilometru gara un veda pamatā pa dažāda platuma grants seguma ceļiem, “odziņa” bija smilšu vanna trases otrajā pusē, kur liela daļa dalībnieku bija spiesti uz neilgu laiku šo posmu pievarēt skriešus.

Jau pirmajos kilometros no sekotājiem atrāvās Alekss Krasts un “ZZK AP Print” vienības pārstāvis Kristers Ansons. Finiša kalnā kā pirmais iebrauca Krasts, konkurentu apsteidza par vienu sekundi un izcīnīja savu pirmo uzvaru “Gravel” riteņbraukšanā. Piektajā vietā ierindojās siguldietis Raivis Ritums (“Giant&Liv team Latvia”).

Dāmu konkurencē spraigā cīņā ar igaunieti Janiku Uibokandu uzvaru svinēja “ĀdažiVelo” pārstāve Renāte Rodionova. Uibokanda viņai zaudēja 18 sekundes.

Posma īpašais viesis bija šobrīd Baltijas valstu vadošais šosejas riteņbraucējs, “Strade Bianche” Pasaules tūres velobrauciena otrās vietas ieguvējs Toms Skujiņš. Carnikavietis bija ieradies kopā ar sievu un mazo meitu, kura aizvadīja savas dzīves pirmās sacensības, piedaloties “Maxima” bērnu braucienā. Skujiņš pasniedza diplomus mazākajiem pedāļu minējus un medaļas citu braucienu godalgoto vietu ieguvējiem, pavēstīja Riteņbraukšanas federācijā.

Seriāla nākamais posms paredzēts 12.maijā Siguldā.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.