Menu
 

Jaunatnes florbola čempionātā Ulbrokai piecas medaļas, Ķekavai trīs, Mārupei un Inčukalnam pa vienai

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Eva Elizabete Zariņa Foto – Eva Elizabete Zariņa

Teju visās vecuma grupās gan puišiem, gan meitenēm izšķirošajās cīņās par Latvijas jaunatnes florbola čempionāta medaļām piedalījās Pierīgas komandas – gan no tradicionālajiem florbola centriem Ulbrokas un Ķekavas, gan Inčukalna un Mārupes.

Lielākos panākumus kopīgiem spēkiem Pierīgas jaunie florbolisti guva U12 vecuma grupā puišiem, kur izcīnīja visas trīs pirmās vietas. Pirms nedēļas Talsos notikušajā finālmačā florbola skolas (FS) “Masters”/Ulbrokas komanda ar 5:3 pārspēja “Ķekavas Bulldogs” florbolistus, bet spēlē par trešo vietu Inčukalna “Coyotes” uzvarēja “Rīgas lauvas”/”Stars” vienību 5:3 un ieguva bronzas medaļas.

Atkārtojot FS “Masters”/Ulbrokas “lielās” komandas panākumu – Latvijas virslīgas čempionu titulu, par zelta medaļu ieguvējiem U15 vecuma grupā pagājušajā svētdienā Ulbrokas sporta kompleksā kļuva Ulbrokas puiši. Finālā viņi pārliecinoši apspēlēja Talsu novada sporta skolas/”Krauzers” vienību 8:1 (interesanti, ka arī virslīgas finālā tikās Ulbrokas un Talsu komandas). Šīs vecuma grupas 2.divīzijas turnīrā otro vietu ieguva florbola kluba “Baloži” jaunieši.

Divās vecuma grupās FS “Masters”/Ulbrokas komandas izcīnīja otrās vietas un sudraba medaļas. Vecākajā U18 grupā pusfinālā ulbrokieši divreiz pārspēja “Ķekavas Bulldogs” (7:6, 5:1), bet finālspēlē piekāpās Valmieras sporta skolai 1:4. Ķekavieši tika pie bronzas medaļām līdz ar panākumu 12:9 pār Bauskas BJSS mačā par trešo vietu.

Tāda pati bilance Ulbrokas un Ķekavas komandām arī U14 grupā. Pusfinālā Ropažu novada pārstāvji divu spēļu uzvarēja ķekaviešus (5:3 un 1:2), bet “zelta spēlē” zaudēja “Rubene”/KSS vienībai 1:3. Savukārt “Ķekavas Bulldogs” “bronzas mačā” uzvarēja Liepājas “Kuršus” 5:4.

U16 grupas turnīrā Ulbrokas un Ķekavas florbola klubu jaunā maiņa tikās savā starpā finālspēlē par trešo vietu – pirms tam pusfināla sērijās ulbrokieši bija piekāpušies nākamajiem čempioniem LSC/”Ogre” (5:3, 1:6), bet ķekavieši – Talsu NSS florbolistiem (3:6, 7:6). Ļoti rezultatīvā spēlē par bronzas laureātiem kļuva FS “Masters”/Ulbrokas florbolisti, kuri uzvarēja “Ķekavas Bulldogs” 13:10.

Viena no retajām grupām, kurā florbola skola “Masters” palika bez medaļām, bija U13 turnīrs – pusfinālā viņi divreiz zaudēja “Lielvārdei” 2:3 un 1:3, bet mačā par trešo vietu Liepājas klubam “Kurši” 2:3 pagarinājumā.

Latvijas florbola čempionātā meitenēm un jaunietēm gan Pierīgas, gan visu komandu kopējais skaits ir nesalīdzināmi mazāks nekā puišiem. U12 vecuma grupā par Latvijas vicečempionēm kļuva Mārupes novada sporta skolas meitenes, kuras pusfinālā ar 3:0 uzvarēja kaimiņienes no “Ķekavas Bulldogs”, bet finālā zaudēja Cēsu pilsētas sporta skolas/”Lekrings” florbolistēm 1:2. Ķekavietes palika bez godalgām – zaudējums Kocēnu “Rubene”/KSS meitenēm 0:3 spēlē par trešo vietu. Mārupes un Cēsu meitenes U14 grupā savā starpā izspēlēja bronzas medaļas, un arī šinī reizē pārākas izrādījās cēsnieces (3:7).

Latvijas jaunatnes florbola čempionātā aizvadītas arī pēdējās spēles jaunākajās vecuma grupās (U8-U11), kurās godalgotās vietas netiek sadalītas, taču ir plaši pārstāvētas bērnu komandas ne tikai no Ulbrokas un Ķekavas, bet arī no Ādažiem, Baložiem, Mārupes, Salaspils, Siguldas un Inčukalna.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.