Menu

 

Četras marinādes četrām gaļām, ko pagūt izmēģināt šovasar

Latvijas visai mainīgie laika apstākļi nebūt nav šķērslis laika pavadīšanai pie kopīga pusdienu vai vakariņu galda, baudot gardu gaļas maltīti aromātisku dūmu apskāvienos. Interneta veikala “Barbora.lv” garšas eksperts, lauku gardēdis un pieredzes bagātais šefpavārs Dzintars Kristovskis iesaka četras oriģinālas gaļas marinādes receptes kā cūkgaļas un liellopu gaļas, tā arī putnu gaļas cienītājiem, kas veido izcilus garšas savienojumus un kalpo kā lieliska alternatīva brīžos, kad rodas vēlme ieviest jaunas vēsmas ikdienas vai svētku galda ēdienkartē.

Lasīt vairāk...

Sezonas aktualitāte: zaļie garšaugi ir ļoti vērtīgi veselībai

Koši zaļi zaļumi piešķir ēdienam krāsu, garšu un svaigumu un tie ir veselīgi. Iepazīstinot ar augu vērtību, speciālisti atgādina – slimības gadījumā medikamentus ar zaļumiem gan aizstāt nedrīkst! Papildus krāsainībai, garšai un svaigumam, zaļie garšaugi ir ļoti vērtīgi veselībai.

Lasīt vairāk...

Sēnīšu infekcijas, nepiemēroti matu kopšanas līdzekļi un citi iemesli, kas veicina blaugznu rašanos

Blaugznu iemesli ir dažādi – tās var būt saistītas ar nepiemērotu matu kosmētisko līdzekļu lietošanu, tauku dziedzeru nepareizu darbību, stresu vai hormonālām izmaiņām. Daudziem blaugznas parādās tikai sezonāli, rudens un ziemas periodā, kad ir ievērojamas temperatūras svārstības, jo šādos apstākļos galvas ādas šūnas strauji zaudē mitrumu un ātri pārragojas, kā rezultātā rodas nieze un blaugznas.

Lasīt vairāk...

Kā sagatavot dārza augsni rudenim

Raža novākta un puķes nozied? Tas nebūt nenozīmē, ka par dārzu var aizmirst līdz nākamajam gadam. Kaut arī lielākie stādīšanas darbi dārzā veicami pavasarī, augsne jāsagatavo ziemas sezonai. Mēslošana vasaras izskaņā bagātinās augsni, lai pavasarī uzreiz varētu ķerties pie stādīšanas. Kas dārza labā paveicams vasaras izskaņā un kādu rudens mēslojumu izvēlēties?

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.