Menu

 

Pārsteigums uz svētku galda: ēdiens kā dekoratīvs elements

Ziemassvētki un Jaunais gads ir laiks, kad jāuzbur svētku noskaņa it visur – jo īpaši pie svinību galda. AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogeri Betiju Kalēju piedāvā pārsteigt ģimeni un viesus ar trīs ne tikai gardiem, bet arī dekoratīviem ēdieniem, kas uz svētku galda noteikti būs uzmanības centrā. Oriģināli pagatavotā maltīte un izcilais garšu salikums patiks kā lieliem, tā maziem.

Lasīt vairāk...

10 veidi, kā virtuvē iegūt Ziemassvētku sajūtu

Mūsdienās gatavošanas mākslas burvība ir, ka produkti, dažādas garšvielas – pat eksotiskākās ir pieejamas plašā klāstā, receptes katrs pēc savām gatavošanas pieredzes spējām un garšas vēlmēm viegli var atrast internetā, tādēļ Ziemassvētku noskaņas radīšana virtuvē ir tik viegla kā nekad agrāk.

Lasīt vairāk...

Pieci iemesli, kāpēc Jauno gadu sagaidīt ceļojumā

Ceļojums vienmēr ir piedzīvojums, kaut kas jauns un nebijis – tieši ar šādu atklājēja sajūtu iespējams sākt Jauno gadu ceļojumā, piedzīvot neredzētas cittautu tradīcijas, iegūt jaunus draugus un baudīt svētku sajūtu, kalt jaunus plānus un mērķus.

Lasīt vairāk...

Pieci oriģināli eglītes rotājumi no makaroniem

Svētku laikā dažādus pastas veidus iespējams izmantot ne vien  gardu maltīšu pagatavošanai, bet arī radošām nodarbēm. AS “Dobeles dzirnavnieks” piedāvā piecas idejas vienkārši un ātri pagatavojamiem eglītes rotājumiem, kas būs pa spēkam ikvienam ģimenes loceklim – mazākajiem tie ļaus attīstīt pirkstu veiklību, bet pārējie varēs priecāties par kopā pavadīto laiku un krāšņi rotāto eglīti.

Lasīt vairāk...

Kā saturīgi pavadīt ziemas brīvlaiku?

Ja vien ziemas brīvlaikā būtu sniegs, tad ilgi nebūtu jāprāto, ko darīt brīvdienās. Taču šogad ziema mūs nav pārāk lutinājusi ar sniegu, un šķiet, ka plāns saturīgai laika pavadīšanai tomēr būs nepieciešams. Tā kā sniegu tik drīz nesola, “Rimi bērniem” eksperti sagatavojuši dažādus brīvlaika pavadīšanas ieteikumus ko darīt, ja sniegu nesola.

Lasīt vairāk...

Latvijas ģimeņu Ziemassvētku populārākais ēdiens – mandarīni

Ziemassvētkos lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju (82%) svētku galdā ceļ pašu sarūpētu un gatavotu svētku mielastu, kura populārākās sastāvdaļas ir mandarīni (88%), piparkūkas (84%), rasols un cita veida salāti (84%), pīrādziņi (82%) un štovēti kāposti (68%), liecina veikalu tīkla “top!” veiktā aptauja. 80% respondentu māju rotā tieši ar dabīgu Ziemassvētku egli un 70% adventes vainagu darina paši.

Lasīt vairāk...

Septiņi padomi, kā iesaiņot svētku dāvanas zaļi

Ik gadu Ziemassvētku un Jaungada svētku dunā tiek patērētas vairākas tonnas iesaiņojamā materiāla. Bieži vien šis dāvanu iesaiņojums kalpo vien dažas minūtes vai stundas, pēc kā kļūst par atkritumiem. Lielākā daļa iesaiņojamo materiālu ir gatavoti no plastmasas vai kompozītmateriāliem, kas dabā nesadalās un nav piemēroti atkārtotai pārstrādei.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.