Šī nedēļa būs vēsāka un mākoņaināka
Šonedēļ Latvijā būs zemāka gaisa temperatūra un reizēm gaidāms lietus, prognozē sinoptiķi.
Šonedēļ Latvijā būs zemāka gaisa temperatūra un reizēm gaidāms lietus, prognozē sinoptiķi.
Palutinot vēderus un godinot latviešu ēdienkartē tik iemīļotos piena, maizes un medus produktus, 31. augustā, pulcējot vairāk nekā 180 dalībnieku, Jelgavā nosvinēti 19. vispārējie Latvijas piena, maizes un medus svētki.
Ciguna aizsākumi ir meklējami Ķīnā vairāk nekā 4000 gadu senā pagātnē. Šī māksla ar paša spēkiem spēt atjaunot harmoniju savā ķermenī ir saglabājusi savu aktualitāti arī mūsdienās. Savas vienkāršības un efektivitātes dēļ šobrīd kļūst aizvien populārāka Rietumvalstīs un visā pasaulē. Vairāk par ciguna mākslu un tās pozitīvo ietekmi uz veselību stāsta sertificēta ciguna instruktore Maira Gūtmane.
Septembra pirmajās divās dienās gaisa temperatūra Latvijā no jauna paaugstināsies, pēc tam tveice atkāpsies un gaisa temperatūra noslīdēs līdz gadalaikam atbilstošam līmenim, prognozē sinoptiķi.
Šo sestdien, 31. augustā, Saulkrastos tiks svinēts vasaras sezonas noslēgums. Visas dienas garumā būs notikumi dažādām gaumēm – gan kultūras cienītājiem, gan sporta entuziastiem, gan arī tiem, kam patīk garšīgi paēst.
Septembra sākumā Latvija būs uz robežas starp karstu un vēsu gaisu, tādēļ gaidāmi nepastāvīgi laikapstākļi, liecina jaunākās sinoptiķu prognozes.
Šonedēļ Latvijā pārsvarā gaidāms saulains laiks, gaisa temperatūra dienas laikā būs augsta, prognozē sinoptiķi.
Dienām kļūstot īsākām, lēnām sarūk ultravioletā starojuma intensitāte, tāpēc sauļošanās augusta beigās un septembrī ir veselīgāka nekā iepriekšējos četros mēnešos.
Ne velti sēņošanu dēvē par latviešu nacionālo sporta veidu – tik daudz kaislību izraisa reti kura cita brīvā laika nodarbe. Kur ir labākās sēņu vietas? Vai grozā tikusi arī kāda milzu beka? Cik burciņas sagatavotas ziemai? Tomēr ne mazāk svarīgi ir arī jautājumi, kuras Latvijā sastopamās sēnes ir īpaši vērtīgas, kā tās pagatavot un cik daudz sēņu ēst ir veselīgi.
Lai arī mūsu zemē arbūzi nogatavojas samērā maz un pašmāju zaļie milži veikalos nopērkami reti, arbūzu pamatoti varam dēvēt par Latvijas vasaras karali. Salds un sulīgs tas ir īpaši iecienīts un vienmēr sniedz patīkamu veldzējumu un spirdzinājumu. Protams, arbūzs vislabāk garšo tieši svaigs, taču arbūzu var izmantot arī radošāk, tādēļ pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar pārtikas mazumtirdzniecības tīklu "Elvi" piedāvā deviņas idejas, ko pagatavot no arbūza.
Sestdien un svētdien, 24. un 25. augustā, Latvijā būs lielākoties sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.