Menu
 

Vācija kiberuzbrukuma dēļ atsauc vēstnieku Krievijā

  • Autors:  LETA/AFP

Vācija uz laiku atsaukusi savu vēstnieku Krievijā saistībā ar Krievijas valsts atbalstītu kiberuzbrukumu kanclera Olafa Šolca partijas biedriem.

Nesen pabeigtā valdības izmeklēšanā konstatēts, ka kiberuzbrukumu, kura mērķis bija Šolca Sociāldemokrātiskās partijas biedri, īstenojusi grupa APT28, pagājušajā nedēļā paziņoja ārlietu ministre Annalēna Bērboka.

APT28 vada Krievijas militārais izlūkdienests un tas nozīmē, ka tas bija valsts sponsorēts Krievijas kiberuzbrukums Vācijai, piebilda Bērboka.

Vēstnieks Aleksandrs Grāfs Lambsdorfs "ir izsaukts uz konsultācijām, un viņš nedēļu uzturēsies Berlīnē, bet pēc tam atgriezīsies Maskavā", pirmdien preses brīfingā Berlīnē sacīja Ārlietu ministrijas preses pārstāve.

Vācijas valdība uztver kiberuzbrukumu "ļoti nopietni", uzskatot to par darbību "pret mūsu liberālo demokrātiju", viņa sacīja.

APT28, kas pazīstams arī ar nosaukumu "Fancy Bear", ir apsūdzēts desmitos kiberuzbrukumu dažādās pasaules valstīs.

Hakeri izmantoja iepriekš nezināmu ievainojamību programmā "Microsoft Outlook", lai kompromitētu e-pasta kontus, ziņoja Berlīne.

Arī Čehija pagājušajā nedēļā paziņoja, ka dažas tās valsts iestādes ir bijušas mērķis kiberuzbrukumiem, kuros vainoja APT28, atkal izmantojot vāju vietu "Microsoft Outlook" 2023.gadā.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.