Menu
 

Aptauja: Latvijas ģimenes ar bērniem sapņo par jaunas mājas iegādi netālu no Rīgas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Ģimenes ar bērniem Latvijā visbiežāk vēlētos dzīvot privātmājā netālu no Rīgas, taču vien katra desmitā to šobrīd varētu atļauties, liecina “Luminor” bankas veiktā aptauja. Vairums ģimeņu ikmēneša maksājumam par mājokli varētu atvēlēt līdz 300 eiro, kas arī atbilst vidējam mājokļa kredīta ikmēneša maksājumam.

Aptaujātās ģimenes ar bērniem visbiežāk atzīmējušas, ka vēlētos iegādāties māju netālu no Rīgas (27 %), māju laukos (24 %) vai dzīvokli pilsētā (23 %). Visbiežāk māju galvaspilsētas tuvumā vēlas ģimenes no Rīgas un Vidzemes, savukārt par māju laukos vairāk sapņo tie, kas šobrīd jau dzīvo lauku apvidos vai kādā no reģionu pilsētām, informēja aptaujas rīkotāji. 

Salīdzinot aptaujas datus starp ģimenēm ar bērniem Baltijas mērogā, iezīmējas līdzīga kopējā tendence – vairums ģimeņu arī Lietuvā un Igaunijā maksājumam par hipotekāro kredītu mēnesī būtu gatavas atvēlēt līdz 300 eiro, attiecīgi 44 % un 34 %. Vienlaikus vairāk aptaujāto Lietuvā un Igaunijā spētu atvēlēt arī lielākas summas, piemēram, 301-400 eiro ikmēneša maksājumam bankai varētu novirzīt 27 % ģimeņu Igaunijā, 24 % Lietuvā un 23 % Latvijā.

Pie mēneša maksājuma no 501-600 eiro atšķirības starp valstīm iezīmējas nedaudz spilgtāk – šādu summu Latvijā būtu gatavas veikt vien 2 % ģimeņu ar bērniem, savukārt Lietuvā 5 %, bet Igaunijā 9 %. Tikmēr vidēji 13 % ģimeņu visās Baltijas valstīs nezina, kādu maksimālo summu varētu atvēlēt ikmēneša maksājumiem bankā par mājokļa iegādi.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.