Menu
 

Foto: Siguldas badmintonisti no Talsiem pārved Latvijas čempionāta medaļu kolekciju

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Siguldas badmintona klubs un Latvijas Badmintona federācija Foto - Siguldas badmintona klubs un Latvijas Badmintona federācija

Stingros Covid-19 epidemioloģiskās drošības apstākļos Talsos notikušajā Latvijas čempionātā badmintonā savus pērn izcīnītos titulus saglabāja Niks Podosinoviks vīriešu vienspēlēs un jaukto dubultspēļu pāris Teodors Kerimovs un Jekaterina Romanova no Siguldas, kura turklāt bija vienīgā, kas šajā čempionātā izcīnīja divas zelta medaļas.

Latvijas čempionātam badmintonā sākotnēji bija jānotiek februāra sākumā, taču Covid-19 dēļ tas tika pārcelts uz oktobri, atgādina Latvijas Badmintona federācijā (LBF). Čempionātā šogad piedalījās 68 badmintonisti no Liepājas, Talsiem, Jelgavas, Ozolniekiem, Baložiem, Salaspils, Siguldas, Cēsīm, Valmieras un Rīgas. Šogad spēlētāju skaits bija mazāks nekā citus gadus, arī daudzi spēcīgi pretendenti nepiedalījās visās disciplīnās. 

Kā norāda LBF, spēlētāju skaita samazinājums ir izskaidrojams gan ar Covid-19 epidemioloģiskās drošības ierobežojumiem, jo Latvijas čempionātā varēja piedalīties tikai dalībnieki ar Covid-19 sertifikātu. Tāpat vairāki spēlētāji nepiedalījās visās disciplīnās vai arī nepiedalījās vispār, jo ilgstoši nebija iespēja pienācīgi trenēties.

Sieviešu dubultspēlēs arī šogad Latvijas čempiones titulu izcīnīja Jekaterina Romanova, taču Talsos viņa spēlēja kopā nevis ar Liānu Lencēviču, bet gan citu savu novadnieci Annu Kupču. Otrajā vietā pāris Ieva Pope & Diāna Stognija. Atšķirībā no citiem šī gada Latvijas čempioniem, Annai Kupčai šis bija pirmais Latvijas čempiones tituls. Turklāt U17 vēl vecumā spēlējošā Anna Kupča Talsos izcīnīja vēl divas bronzas medaļas, tostarp vienspēļu turnīrā, kurā par čempioni kļuva Ieva Pope.

Jauktajās dubultspēlēs pērn izcīnīto čempionu titulu izdevās saglabāt Siguldas pārim Teodors Kerimovs un Jekaterina Romanova, šogad finālā trijos setos uzvarot Tomu Preinbergu un Kristīni Šeferi. Trešajā vietā siguldieši Ardis Daniels Bedrītis un Anna Kupča, kuri bronzas finālā trijos setos uzvarēja novadniekus Artūru Akmeni un Anniju Rulli-Titavu.

Vēl vienu medaļu Siguldas badmintona klubam nopelnīja 2020.gada čempioni Pauls Gureckis un Kārlis Vidass, kuri vīriešu dubultspēlēs finālā trijos setos piekāpās vēl vienam pieredzējušajam pārim Edijs Līviņš un Toms Preinbergs. Trešajā vietā šogad Ardis Daniels Bedrītis un Teodors Kerimovs no Siguldas. LBF īpaši atzīmē, ka Ardis Daniels Bedrītis, kurš pēdējās sezonās ar panākumiem ir pievērsies pludmales volejbolam, Talsos tika pie divām bronzas medaļām.

Vīriešu vienspēlēs jau septiņus gadus pēc kārtas Latvijas čempionātos nepārspēts ir rīdzinieks Niks Podosinoviks. Savu pirmo Latvijas čempionā titulu Niks Podosinoviks izcīnīja 2015.gadā, tobrīd vēl 16 gadu vecumā. Šogad Talsos finālā pret Niku Podosinoviku spēlēja Andis Bērziņš. Trešo vietu, bronzas finālā uzvarot Paulu Gurecki, izcīnīja Artūrs Akmens. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.