Menu
 

Sestdiena, 09 Marts 2024

Nikolajs Čalenko: Esmu staigājošs apliecinājums

Es esmu pabeidzis mazu lauku skolu. No pirmās līdz pēdējai klasei mācījos Vaboles vidusskolā – tolaik tā vēl bija vidusskola. Un tolaik tā bija vēl vecā ēkā bez kārtīgas sporta zāles. Protams, bez datoriem, ekrāniem un citiem neiztrūkstošiem modernās skolas atribūtiem. Bet bija kas cits. Skolotāji.

Lasīt vairāk...

Apstrādes rūpniecībā gads nav sācies uz labas nots

Pērn apstrādes rūpniecībā vērojām straujāko izlaides sarukumu kopš Finanšu krīzes laika. 2023.gada beigas pagāja uz optimistiskākas nots, tomēr šis gads sācies ar diezgan pamatīgu kritumu saražotajos apjomos. Centrālās statistikas pārvaldes apkopotie dati liecina, ka janvārī apstrādes rūpniecības izlaide kritusi par 4,7%, salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi (sezonāli izlīdzināti dati), un par 7,3% pret pērnā gada janvāri. Lai gan noskaņojuma rādītāji sektorā pēdējos mēnešos uzlabojas un vairs nav tik drūmi kā 2023.gadā, tomēr strauju atgūšanos tuvākajā laikā negaidām.

Lasīt vairāk...

Ģimenes pieaugums – kā to uztver tavs suns?

Bērna ienākšana ģimenē ir satraucošs brīdis ne tikai ģimenei, bet arī mājdzīvniekiem, kuri nereti pārmaiņas uztver asāk nekā cilvēki. Neizpratni un trauksmi var izraisīt gan jaunais cilvēks, pie kura jāpierod, gan izmaiņas, kas līdz ar bērna piedzimšanu sāk pārveidot dzīvnieka ikdienas ritmu un ierasto rutīnu. Ar ko sākt, lai palīdzētu mīlulim aprast ar gaidāmajām pārmaiņām un mazinātu  satraukumu par to, ka turpmāk vairs nebūs tā, kā bijis pirms tam?

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.