Menu

 

Trīs uzkodu un kokteiļu receptes jaungada svētku galdam

Ko jūs šogad liksiet svētku galdā? Rasols, siļķe kažokā, vīns un šampanietis... tas viss jau ir apnicis! Aizrautīgā kulināre un 13 bestselleru autore Signe Meirāne ir sagatavojusi īpašu svētku uzkodu receptes, kas pārsteigs pat visizsmalcinātāko viesi. Savukārt franču konjaka nama "Courvoisier" pārstāvis Baltijas valstīs Vitauts Pazerecks dalās ar neparastu kokteiļu receptēm, kas ir ideāli piemēroti šiem ēdieniem.

Lasīt vairāk...

Foto: Piņķos aizvadīts muzikāli literārs sarunu vakars "Kopā ar Ukrainu"

24.februārī apritēja jau trīs gadi kopš Krievijas nežēlīgā iebrukuma Ukrainā, kas ik dienu turpina graut tūkstošiem cilvēku dzīves. Kara trešās gadadienas vakarā notika tikšanās Babītes Kultūrizglītības centrā, lai paustu atbalstu ukraiņu kultūrai un ar sarunām par ģimenes vērtībām, par bērnības atmiņām, par ukraiņu ēdieniem, kā arī ar tautas dziesmām un dejām stiprinātu tautas garu cīņā par savu brīvību, informē Mārupes novada pašvaldībā.

Lasīt vairāk...

Ķemeru Nacionālajā parkā varēs iepazīt nakts dzīvnieku – sikspārni

Rosinot interesentus uzzināt vairāk par noslēpumaino nakts lidoni – sikspārni, Dabas aizsardzības pārvalde, sestdien, 6. jūlijā plkst. 20.00 aicina interesentus uz Sikspārņu nakti Ķemeru Nacionālajā parkā (ĶNP). Pasākumā paredzēta gan lekcija par sikspārņu dzīvesveidu un vajadzībām, gan radošās darbnīcas, spēles un āra uzdevumi, kas palīdz atklāt tā īpatnības, bet līdz ar tumsas iestāšanos – sikspārņu vērošanas pastaiga.

Lasīt vairāk...

Trīs interesanti fakti par asinsdesām

Asinsdesas ir tradicionāls ēdiens Latvijas un citās Eiropas virtuvēs, kā arī tās pazīst Amerikā, Āzijā un pat Āfrikā. Gada nogalē asinsdesas ir viens no pieprasītākajiem produktiem. Lielā mērā tas saistīts ar tradīciju, ka rudenī un īsi pirms Ziemas saulgriežiem jau izsenis tika gatavotas asinsdesas.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.