Svētki gardēžiem Siguldā – notiks gastronomijas festivāls "Ziemas garšu svinēšana"
- Autors: Apriņķis.lv
Foto - publicitātes
26.janvārī Livonijas ordeņa Siguldas pilī norisināsies lielākais Siguldas gastronomijas festivāls “Ziemas garšu svinēšana”. Pasākuma laikā no plkst.12.00 līdz 16.00 apmeklētāji varēs izbaudīt Rīgas-Gaujas reģiona šefpavāru uz uguns gatavotos ēdienus.
Restorānu sarūpētajos labumos, apmeklētāji atradīs tādus gardumus kā krāsnī ceptas Baltijas reņģes, aļņa burgerus, pīles kājas, brieža gaļas zupu, grilētas skumbrijas, jēra zupu, cūkas pavēderi un simtgades stores zupu, sola rīkotāji. Savai gaumei piemērotāko varēs atrast arī desertu cienītāji – kumelīšu tējas panna cotta, vēja kūka ar ābolu musu, ķirbju siera kūka, dzērveņu zefīrs ar biezo aitas jogurtu, ķeizarbiskvīta pankūkas, flambētas ogas ar sukāžu kēksu, kā arī biešu, jāņogu vai šokolādes sorbets.
Ziemas izaicinājumu pieņēmuši un uz uguns ēdienus gatavos desmit Rīgas-Gaujas reģiona restorāni: “Entresol”, “Ferma”, “3 pavāru restorāns”, “Valmiermuižas alus vēstniecība”, “Kungu rija”, “Stirna & avocado”, “Mollto Wine & Grill”, Mālpils muižas un Bīriņu pils restorāni, kā arī “Mr.Biskvīts”.
Restorānu sarūpēto garšas baudījumu papildinās vietējie ražotāji, tajā skaitā vīna darītavas “Zilver” un “Cremon”, lēni spiesto sulu piedāvājums no “Dabas Laboratorijas”, kā arī “Bliss Gelato” Siguldā tapušais itāļu deserts – gelato. Ēdienu cenas būšot no 3 līdz 5 eiro, norēķini – skaidrā naudā.
Kamēr uz uguns gatavosies ēdiens, par autentisku mūzikas sajūtu gādās jaudīgie dūdotāji un bungotāji – mūzikas grupa “Auļi” un starptautiskā latviešu postfolka grupa “Imanta Dimanta”.
Saistītie objekti
- Foto: Siguldā aizvadīts pirmais rucking piedzīvojuma posms
- 2.-3.XII Ziemassvētku egles iedegšanas pasākumi Stopiņu pagastā un Lēdurgā
- Radošais centrs Sunīšos īstenojis projektu un aicina uz meistarklasēm
- Raganā veiks tuvā gaisa atbalsta vingrinājumus
- Ulbrokas florbolisti virslīgā joprojām nepārspēti, uzvaras arī pirmajā un otrajā līgā

