Menu

 

Baltās šokolādes braunijs un līčiju kokteilis: idejas Valentīna dienas gardumiem Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Zemīte un Ilmārs Munkevics, “Rimi” Gardēži
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Pirmdien atzīmēsim visu mīlētāju dienu. Lai gan šī nav Latvijā radusies svētku diena, daudzi to atzīmē ik gadu, īpaši piedomājot par romantisku noskaņu. Atzīšanās mīlestībā, svētku vakariņas, kāda romantiska filma, vakars kopā ar savu mīļoto vai vienatnē.

Lai gan lielākajai daļai sabiedrības Valentīna diena asociējas ar nesteidzīgu laika pavadīšanu un īpaši romantisku vakaru divatā, derētu domāt plašāk un atzīmēt šo dienu kopā ar cilvēkiem, kuri mūsu dzīvēs ieņem īpašu vietu: dodies ciemos pie vecākiem, īsteno filmu vakaru kopā ar draugiem, pavadi dienu kopā ar bērniem un ieplāno aktivitātes, kurās var piedalīties pat mazākie ģimenes pārstāvji, piemēram, kopīgi pagatavojot gardu kūku.

Valentīna dienā Liene Zemīte iedrošina sevi izaicināt un pagatavot saviem īpašajiem cilvēkiem baltās šokolādes brauniju ar āboliem. “Šī būs īstā garša, lai svinētu mīlestību! Kas gan ir gardāks par šokolādi un vēl apvienojumā ar āboliem? Droši varu apgalvot, ka šī kūka garšos pat visizvēlīgākajam gardēdim.” “Valentīndienu īpašāku padarīs, ja izvēlēsies mīļotajam cilvēkam pasniegt kādu īpašu, tematisku kokteili. Es šogad gatavošu “Valentine sour” kokteili. Iesaku izmantot džinu, bet tikpat labi varat to aizvietot ar degvīnu vai gaišo rumu. Šis ir sour tipa kokteilis ar līčijām, bet varat izmantot arī avenes, lai tematiski iekrāsotu kokteili sarkanu,” ar kokteiļa variācijām dalās dzērienu garšas eksperts Ilmārs Munkevics.

Baltās šokolādes braunijs ar āboliem
(8 pers., 45 min)

Nepieciešams: 3 olas, 30 g mandeļu miltu, 90 g kviešu miltu, 200 g baltās šokolādes, 140 g sviesta, 50 g brūnā cukura, 40 g pekanriekstu, 30 g pistāciju (var nedaudz sasmalcināt), 30 g kaltētu dzērveņu, 7 g cepamā pulvera, 1 tējk. vaniļas pastas, 2 vidēji lieli nomizoti āboli.

Pagatavošana:
Ābolus sagriez mazos kubiņos.
Olas saputo ar cukuru.
Ūdens peldē izkausē šokolādi un sviestu, pievieno olām, iemaisi miltus, cepamo pulveri, vaniļas pastu, ābolus, riekstus, dzērvenes.
Lej iepriekš sagatavotā formā un cep 30 minūtes 175 grādos.

Kokteilis “Valentine sour”
(1 pers., 8 min)

Nepieciešams: 50 ml džina, degvīna vai baltā ruma, 30 ml ananasu sulas, 25 ml svaigas citronu sulas, 10 ml cukura sīrupa, 3 gab. līčijas augļi vai avenes.

Pagatavošana:
Sastāvdaļas lej šeikerī un pievieno 3 līčijas augļus (bez kauliņiem) vai avenes.
Viegli sastampā, lai augļi šeikerī sadalītos.
Tad šeikera saturu kopā ar ledu sakrati apmēram 20 sekundes un pārlej (bez ledus) coupe stila glāzē, izmantojot smalko sietiņu, lai gabaliņi neiekristu glāzē.
Dekorē ar izvēlētajiem augļiem vai pasniedz bez dekora.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.