Receptes: gatavojam konfektes un batoniņus mājās
- Autors: Sāra, Lība un Klāvs Smildziņi, “Rimi bērniem” eksperti

Pagatavot konfektes un batoniņus mājas apstākļos nav nemaz tik sarežģīti, kā varētu šķist. Turklāt tie garšo un izskatās lieliski! Konfektes un batoniņus vērts gatavot gan viesībām, gan kā ikdienas saldumiņu.
Konfektes no… datelēm!
Nepieciešams: 10 dateles; 10 mandeles; 1 šokolādes tāfelīte; krāsainās cukura skaidiņas; 10 bambusa kociņi vai kokteiļsalmiņi.
Gatavošana
Datelei izņem kauliņu. Tā vietā ieliek mandeli. Datelē ievieto kokteiļsalmiņu un aizspiež to ciet. Katliņā izkausē šokolādi. Katru dateli apviļā šokolādē un krāsainajās cukura skaidiņās. Ļauj šokolādei atdzist.
Riekstu un žāvēto augļu batoniņi bez cukura
Nepieciešams: 200 g grauzdētu lazdu riekstu; 150 g sēklu maisījuma; 150 g žāvētu plūmju; 150 g žāvētu aprikožu; 3 ēdamk. ķirbju sēklu miltu; 2 ēdamk. ar kaudzi kokosa sviesta.
Gatavošana
Visas sastāvdaļas liek virtuves kombainā un maļ 2 minūtes. Izkausē kokosa sviestu, pievieno masai un turpina malt. Formā ieklāj pārtikas plēvi. Liek samalto masu formā un kārtīgi nopresē. Ievieto ledusskapī sastingt uz vismaz 3 stundām. Griež batoniņa formātā un ietin papīrā. Nu tie ir gatavi baudīšanai un līdzņemšanai!
“Snikers” batoniņi latviešu gaumē
Nepieciešams: 180 g cepumu “Selga”; 120 g sviesta; 40 ml piena; 200 g konfekšu “Gotiņa”; 2 saujas sāļo zemesriekstu; 200 g piena šokolādes.
Gatavošana
Izkausē 80 g sviesta. Cepumiem pievieno kausēto sviestu un smalki samaļ. Masu liek formā, nopresē, atdzesē. Katlā izkausē konfektes “Gotiņa”, klāt lejot pienu. Konfekšu masai pievieno zemesriekstus un samaisa. Riekstu masu lej virs cepumiem, atstāj dzesēties. Izkausē šokolādi, kam pievienoti 40 g sviesta. Lej pāri zemesriekstu masai. Atdzesētu kārtojumu sagriež batoniņos.