Menu
 

Latvijas iedzīvotāji dod priekšroku pašu gatavotiem svētku cepešiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

61% Latvijas iedzīvotāju svētkos baudīs cepeti, ko plāno gatavot paši pēc savas mīļākās receptes, liecina AS “Putnu fabrikas Ķekava” veiktā aptauja. Visbiežāk galdā tiks likti cūkgaļas un vistas gaļas cepeši.

Teju ceturtā daļa jeb 22% ir iecerējuši pagatavot vistas gaļas cepeti, turklāt šo putna gaļu visvairāk ir iecienījuši vidzemnieki – viņu vidū 40% šajā svētku sezonā ir ieplānojuši pagatavot tieši vistas gaļas cepeti.

Svētku maltītes aptaujātie iedzīvotāji bieži gatavo kopīgiem spēkiem. Ceturtajai daļai cepeti sarūpēs kāds cits svinību dalībnieks, taču būtiski mazāk šādu atbildi sniedza cilvēki vecumā no 50 līdz 59 gadiem. Šajā vecuma grupā tikai 12% norādīja, ka viņi baudīs kāda cita gatavotu cepeti.

“Latvijas iedzīvotājiem ir spēcīgas tradīcijas gatavot maltītes mājās. To varam novērot kā svētku reizēs, tā ikdienā. Mēs daudz biežāk nekā, piemēram, skandināvi izvēlamies svaigas gaļas produktus. Vienlaikus redzam tendenci, ka pakāpeniski pieaug pieprasījums pēc produktiem, kas atvieglo pilnvērtīgu maltīšu pagatavošanu,” stāsta “Putnu fabrikas Ķekava” pārstāve Maija Avota.

“Piemēram, aptaujā 15% respondentu norādīja, ka svētkos gatavos kādu no veikalā pieejamajiem marinētajiem cepešiem, bet 4% iecerējuši iegādāties un uzsildīt jau gatavu cepeti.”

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.