Menu
 

Skaistumam un organismam vērtīgie tauki – kas jāzina par omega taukskābēm?

Omega taukskābes gandrīz ikvienam ir pazīstamas to labo īpašību dēļ, kas veicina normālu smadzeņu darbību. Taču omega taukskābēm ir arī citas funkcijas, kas labvēlīgi ietekmē mūsu veselību un pašsajūtu kopumā. Kas ir omega taukskābes un kā tās var noderēt, kā arī kāpēc to uzņemšanai būtu jāpievērš uzmanība arī ziemā, skaidro “Euroaptieka” farmaceite Zane Melberga.

Lasīt vairāk...

Etiķetes eksperte: Pica vislabāk garšo, ja to ēd ar rokām

Vairums Latvijas iedzīvotāju (64%) picu ēd ar rokām, savukārt ar nazīti un dakšiņu ēd vien 8%, bet trešdaļa cilvēku (28%) apgalvo, ka viss atkarīgs no situācijas – dažreiz ēd ar rokām, citu reizi ēd ar nazi un dakšiņu, secināts “Norstat” un “Tiamo grupas” vadītās “Čili Pizza” aptaujā. Kā pica ir jāēd? “Čili Pizza” un etiķetes eksperte Gunta Krasta stāsta, kas jāņem vērā, baudot šo pasaulē un Latvijā iecienīto ēdienu.

Lasīt vairāk...

Kādas krāsas šogad modē Ziemassvētku interjerā? Atbild interjera dizainere

Mājokļa sagatavošanu Ziemassvētkiem vajadzētu sākt laicīgi un pakāpeniski. Pirmie soļi ir teju nemanāmi – vasarīgo spilvendrānu nomaiņa pret ziemas sezonai atbilstošākām, vai kāda egles zara novietošana vāzē. Taču, lai nepiesātinātu interjeru un Ziemassvētki mājās neienāktu pāragri, būtu svarīgi pievērst uzmanību krāsu un akcentu kombinācijām. Šogad modē joprojām ir tradicionālās Ziemassvētku krāsas – sarkana, balta, zaļa, tomēr, lai interjeru atsvaidzinātu, var izmantot sudraba, zelta un zilas krāsas toņus.

Lasīt vairāk...

Adīta cepure – populārākā galvassega rudens un ziemas sezonā

Rudens un ziemas mēnešos 51% Latvijas iedzīvotāju vienmēr lieto galvassegas, 31% tās izmanto dažreiz, bet vēl 5% tikai ļoti aukstās un vējainās dienās, noskaidrots “Mēness aptiekas” rīkotajā iedzīvotāju aptaujā. 13% respondentu atbildējuši, ka šajos gadalaikos galvassegu parasti nelieto.

Lasīt vairāk...

Pazīmes, kas liecina – ēdienkartē ir par daudz sāls

Sāls ir viena no iecienītākajām garšvielām – to bieži izmanto dažādu ēdienu garšas uzlabošanai, turklāt sāls darbojas arī kā konservants, ļaujot produktus uzglabāt un droši lietot ievērojami ilgāku laika periodu. Lai gan nelielās devās sāls veselībai nekaitē, lietojot to pārmērīgā daudzumā, var būtiski pasliktināties pašsajūta un palielināties dažādu saslimšanu risks. Kā atpazīt simptomus, kas liecina par pārmērīgu sāls patēriņu, un sniedz ieteikumus, kā samazināt sāls lietošanu ikdienā?

Lasīt vairāk...

Nē tumsai un drūmam garastāvoklim! Kā iekārtot siltas un omulīgas mājas

Pelēcīgajā laikā, kad rudens zeltainums jau izgaisis, bet kārtīgs ziemas baltums zemi vēl neklāj, iedzīvoties drūmā noskaņojumā ir vieglāk par vieglu. Tā kā cilvēki daudz laika pavada mājās, vismaz mājās pelēcīgo sajūtu var izgaiņāt, radot siltu un omulīgu gaisotni. Kā panākt, lai mājas kļūtu par vietu, kur gribas uzturēties vēl un vēl? Parasti formula ir ērtības + siltums + gaisma + neviltots kopā būšanas prieks.

Lasīt vairāk...

Neredzamais ceļa šķērslis - melnais ledus. Eksperts skaidro, kā no tā izvairīties

Lai gan riepu maiņa atbilstoši ziemas sezonai ir atļauta jau no 31.oktobra, liela daļa autovadītāju izvēlas tās mainīt neilgi pirms 1.decembra. Taču, ņemot vērā, ka pirmie apledojumi Latvijā sākas jau novembra vidū, autovadītāji nereti pakļauj savu automašīnu nopietnam saslīdēšanas riskam uz tā saucamā melnā ledus. "Gjensidige Latvija" skaidro, kā izvairīties no melnā ledus un ko darīt, ja automašīna zaudējusi kontroli.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.