Menu

 

Labākie un sliktākie produkti gremošanas sistēmai. Iesaka farmaceite

Cilvēka gremošanas sistēmas galvenais uzdevums ir barības vielu uzņemšana un pārveide, tādējādi nodrošinot organismu ar enerģiju un citiem izejmateriāliem, kas nepieciešami veselības un dzīvības funkciju pilnvērtīgai uzturēšanai. Lai gremošanas sistēma spētu darboties kā nākas, ir svarīgi ievērot veselīga uztura pamatprincipus un ikdienā atturēties no ēdieniem, kas veicina gremošanas darbības traucējumus.

Lasīt vairāk...

Garšaugu saderība ar kokteiļiem

Jāņu laikā augiem tiek piedēvēts teju maģisks spēks, solot, ka tie glabās mūžīgās jaunības, auglības un veselības noslēpumus, tāpēc Jāņu laikā augus izmanto gandrīz visur! Zemo cenu dzērienu un vīnu veikals “AlkOutlet” kopā ar dzērienu pazinēju Arvi Zēmani piedāvā garšaugu izlasi Jāņu laika kokteiļiem, jo ne jau visi Jāņos dzer alu. Izvēlies īstās “jāņuzāles”, lai garša tiešām baudāma.

Lasīt vairāk...

Kā saglabāt zaļojošu dārzu un pagalmu karstā vasarā?

Kas vēl var būt atsvaidzinošāks par vēsu dušu karstā vasaras dienā? Tāpat kā mēs tiecamies saules svelmē veldzēties, arī mūsu piemājas zāliens un augi priecājas par atvēsinošu ūdens devu. Lai vasaras karstajā svelmē un tuvojošo Līgo svētku laikā zāliens būtu mitrināts un joprojām zaļotu, “Fiskars” ir sagatavojis padomus, kā pilnveidot savu vasaras dārza laistīšanas rutīnu un kādus rīkus izmantot, lai to padarītu pēc iespējas relaksējošāku.

Lasīt vairāk...

Pētījums: 46 procentiem Pierīgas iedzīvotāju galvenais kritērijs alus izvēlē ir garša

Latvijā nepilnai pusei jeb 42% sabiedrības galvenais kritērijs Jāņu alus izvēlē ir garša. Savukārt katrs ceturtais no aptaujātajiem cilvēkiem atzīst, ka viņa izvēli nosaka iepriekšēja lietošanas pieredze un ražotājs, liecina Latvijas alus darītavas un bezalkoholisko dzērienu ražošanas uzņēmuma “Cēsu alus” un kompānijas “Norstat” veiktā pētījuma rezultāti.

Lasīt vairāk...

Vasarīgas alternatīvas Līgo svētku galdam

Līgo svētkiem strauji tuvojoties, aizvien aktuālāks kļūst jautājums par to, ko šogad celt galdā un kā palutināt savas garšas kārpiņas līdz pat rīta gaismai. Tradicionālās Līgo ēdienu receptes nenoliedzami noder paaudžu paaudzēs, taču, lai vasaras saulgriežus padarītu divtik lustīgus, ir vērts atsvaidzināt svētku galdu arī ar mazāk ierastiem ēdieniem Līgo noskaņās. Ieteicams ņemt talkā jau labi pazīstamas Līgo ēdienu sastāvdaļas un izmantot tās jaunu garšas kombināciju radīšanai, pārsteidzot gan sevi, gan arī svētku viesus.

Lasīt vairāk...

Aicina pievērst uzmanību, vai ozolus nav skārusi akūtā kalšanas slimība

Latvijā turpina izplatīties bīstama ozolu slimība – akūtā ozolu kalšana (Acute oak decline). Slimība novērota dažādās Latvijas vietās, slimības skartie ozoli aiziet bojā samērā ātri, parasti trīs piecu gadu laikā kopš simptomu parādīšanās. Valsts meža dienests aicina pievērst uzmanību ozolu stumbriem, un vai uz tiem nav manāmi slimības simptomi. Ja tie pamanīti, ziņot Valsts meža dienesta speciālistiem.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.