Video: Veselīgas vakariņas – krāsnī cepts siers ar pupiņām un ķirbi
Ir tik daudz garšīgu un vienkārši pagatavojamu ēdienu no veselīgās rudens ogas – ķirbja. Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) docētāja un uztura speciāliste Ilze Lutere rāda, kā ātri pagatavot vakariņas no siera, pākšaugiem un ķirbja. “Šīs vakariņas sastāv no elementāriem produktiem, ko, protams, katrs var izvēlēties pēc savām vēlmēm un iespējam,” saka uztura speciāliste, kura vakariņām ir izvēlējusies tējas sieru, jo tas nav tik trekns, nenogatavojušās jeb zaļās sojas pupiņas, kurās ir daudz olbaltumvielu un ļoti daudz C vitamīna, kā arī cepamo ķirbi, kas jācep ar visu mizu un kurā ir daudz vērtīgu vielu.