Menu

 

Latvijā visbiežāk konservē gurķus un ābolus

Lielākā daļa iedzīvotāju (98%) uzturā patērē dažādus konservētus produktus, liecina nacionālā pārtikas mazumtirdzniecības tīkla “Elvi” rīkotā aptauja, turklāt vairums aptaujāto (84%) atzīst – konservēšanai labprāt nododas arī paši, gardus konservus gatavojot gan no savā dārzā audzētiem (34%), gan radinieku iedotiem (19%), gan veikalā vai tirgū (24%) nopirktiem produktiem. 21% aptaujāto norāda – ogas un sēnes konservēšanai labprāt vāc arī savvaļā.

Lasīt vairāk...

Ceļojums: Mazāk zināmā Itālijas pērle – Markes reģions

Lai gan Itāliju esmu izceļojusi krustu šķērsu (neesmu bijusi tikai “zābaka” papēdī), informāciju par Markes reģionu, šķiet, biju palaidusi garām. Tāpēc pirms dažām nedēļām, kad man bija izdevība pāris dienu šeit paviesoties un kaut nedaudz to iepazīt, sapratu – šī ir vieta, kur noteikti atgriezīšos. Un ne jau tāpēc, ka Itālija aizvien ir viens no populārākajiem, ja ne pats populārākais Latvijas tūristu galamērķis, bet tālab, ka Marke tiešām ir īsta pērle, kuru vērts izpētīt un iepazīt daudz pamatīgāk.

Lasīt vairāk...

Gardi deserti bez pievienota cukura

Silto vasaru aiz loga strauji nomainījis vēss, lietains rudens, un, sākoties drēgnajam laikam, arvien biežāk gribas sevi palutināt ar tasi karstas tējas vai kādu saldu kārumu. Ātri pagatavojamie šokolādes mafini būs lielisks papildinājums rīta kafijai vai omulīgai pēcpusdienas pasēdēšanai draugu lokā, bet ķirbju creme-brûlée, iespējams, ir pati radošākā recepte desertam no rudens skaistuļa ķirbja.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.