Menu
 

Varēs sekot līdzi mājas renovācijas procesam Carnikavā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - "Altum" Foto - "Altum"

Lai iedrošinātu daudzdzīvokļu māju iedzīvotājus lemt par mājas atjaunošanas un energoefektivitātes uzlabošanas projekta uzsākšanu un skaidrotu veicamos darbus soli pa solim, Attīstības finanšu institūcija “Altum” šā gada 8.martā uzsāk projektu, kura ietvaros publiski sekos divu daudzdzīvokļu māju atjaunošanai Rīgā un Carnikavā.

Abu māju iedzīvotāji jau ir veikuši priekšdarbus, un plāno iesniegt pieteikumu pagājušā gada decembrī atvērtajā jaunajā daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes uzlabošanās programmā, kuru izstrādājusi Ekonomikas ministrija un kas tiek finansēta no Eiropas Savienības Atveseļošanas fonda resursiem. 

Pēc “Altum” informācijas, daudzdzīvokļu namā Carnikavā ir 36 dzīvokļi. Lai vienotos par daudzdzīvokļu nama renovēšanu, ir notikusi kopsapulce, kuras laikā 21 dzīvokļu īpašnieks nobalsoja par un viens – pret nama atjaunošanu. Nākamais plānotais solis ir izstrādāt tehnisko dokumentāciju, kā arī veikt energoauditu, lai noteiktu galvenās problēmas mājā un nepieciešamos uzlabojumus.

“Vēlamies veikt pilnu mājas atjaunošanu, taču par gala apjomu lemsim tikai tad, kad zināsim visas nepieciešamās izmaksas. Tiem, kuri vēlas renovēt arī savu māju, bet vēl domā, es ieteiktu aprunāties ar saviem kaimiņiem, aicināt pārvaldnieku informēt ēkā dzīvojošos par tās tehnisko stāvokli un visbeidzot – darīt, jo ir skaidrs, ka nākotnē nevienas mājas stāvoklis neuzlabosies, ja tās renovēšanā netiks ieguldīti līdzekļi,” “Altum” paziņojumā citēts mājas vecākais Kalvis Kalniņš.

Interesenti projektam varēs sekot “Altum” “Facebook” kanālā.

Daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes uzlabošanas programmas programmas finansējums ir 57,2 miljoni eiro, un tas paredzēts aptuveni 170 daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes uzlabošanai un pārejai uz atjaunojamiem energoresursiem. Projekta īstenošanas rezultātā būs jāsasniedz vismaz 30% primārās enerģijas ietaupījums, un uz katriem renovācijas projekta attiecināmo izmaksu pieciem tūkstošiem eiro ir jāsasniedz primārās enerģijas ietaupījums – 1 MWh/gadā. To daudzdzīvokļu māju īpašnieku un iedzīvotāju ērtībām, kuri vēlas uzlabot ēkas energoefektivitāti, “Altum” ir izveidota 12 soļu karte kapitāla atlaides saņemšanai.

Programmas īstenošanas gala termiņš ir 2026.gada 31.marts.

Multimediji

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.