Menu
 

Laikraksts: "Snaige" piedāvā Lietuvas iestādēm ledusskapjus Covid-19 vakcīnu glabāšanai par rūpnīcas cenu

  • Autors:  LETA

Lietuvas ledusskapju ražotāja "Snaige", kas savu produkciju eksportē uz Eiropas valstīm, piedāvājusi atbildīgajām Lietuvas iestādēm ledusskapjus Covid-19 vakcīnu glabāšanai par rūpnīcas cenu, vēsta Lietuvas biznesa ziņu laikraksts "Verslo žinios".

"Snaige" ražo ne tikai sadzīves ledusskapjus, bet arī profesionālai lietošanai paredzētas iekārtas, kuru īpatsvars kopējā ražošanas portfelī sasniedz aptuveni 20%, un lielāko daļu šīs produkcijas eksportē uz Eiropas Savienības (ES) valstīm. Tas ir viens no perspektīvākajiem kompānijas attīstības virzieniem.

Kad sāksies masveida vakcinācija pret jauno koronavīrusu, aptiekām un poliklīnikām būs vajadzīgi ledusskapji, kuros turēt vakcīnas, kad tās pirms lietošanas izņemtas no ļoti zemas temperatūras saldētavām.

Kā norāda uzņēmums, šai gadījumā tas piedāvā nevis saldētavas, kurās vakcīna tiek transportēta, uzturot -70 grādu temperatūru, bet rūpnieciskos ledusskapjus, kuros vakcīnu varēs turēt +2 līdz +10 grādu temperatūrā.

Kompānijas ģenerāldirektors Mindaugs Sologubs pastāstījis, ka uzņēmums savus ražojumus, kas paredzēti profesionālai lietošanai un piemēroti medikamentu un vakcīnu glabāšanai, sekmīgi eksportē uz Vāciju, Šveici, Austriju un citām Eiropas valstīm. Tādēļ, pēc viņa teiktā, tam ir ko piedāvāt arī Lietuvas aptiekām, poliklīnikām un citām medicīnas iestādēm.

Sologubs norādījis, ka "Snaiges" ledusskapji Lietuvā būs izdevīgāki vairāku apstākļu pēc - pirmkārt, tie tiks piedāvāti bez starpnieku piecenojuma, par rūpnīcas cenu, kas segs tikai ražošanas izmaksas, otrkārt, rūpnīca atrodas Alītā un tas nozīmē vienkāršāku loģistiku - ja rastos negaidīta vajadzība, ražojumus varētu piegādāt dienas laikā. "Trešais apstāklis, par ko nereti tiek piemirsts, ir rezerves daļas un serviss - neparedzētā gadījumā mēs vienmēr būsim līdzās," atgādinājis uzņēmuma ģenerāldirektors.

Trīs šādus ledusskapjus "Snaige" uzdāvinājusi Alītas pašvaldībai, un tie jau piegādāti pilsētas slimnīcai un poliklīnikai.

91% "Snaige" akciju pieder Krievijas grupas "Polair" kontrolētajai Kipras kompānijai "Sekenora Holdings".

"Snaige" akcijas kotē Viļņas biržas otrajā sarakstā.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.