Menu
 

Foto: Komunistiskā genocīda upuru piemiņas diena

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Pirmdien, Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienā, Saeimas Prezidija locekļi nolika ziedus pie Brīvības pieminekļa, kā arī Saeimas priekšsēdētāja un Ministru kabineta locekļi piedalījās atceres brīdī pie Okupācijas muzeja jaunā memoriāla “Vēstures taktīla”.

 

2 komentāri

  • istorija
    istorija Pirmdiena, 14 Jūnijs 2021 16:44 Komentāra saite

    14 июня 2021 года

    День памяти жертв коммунистического геноцида

    будет отмечаться по-особому - в 11:00 одновременно по всей стране у памятных мест

    зачитают имена депортированных жителей Латвии.

    Идея мероприятия "Увезенные. Незабытые. 80 лет со дня депортаций 14 июня" принадлежит депутату Европарламента Сандре Калниете.

    По ее мнению, обычное возложение цветов к памятнику Свободы 25 марта и 14 июня с течением лет

    "потеряло ту большую эмоциональную составляющую, которая была в первые годы".

    Paziņot
  • Latvijas patriots Skolnieciņš
    Latvijas patriots Skolnieciņš Piektdiena, 18 Jūnijs 2021 22:06 Komentāra saite

    Ir aizvadīta skumju un sēru diena - Latvijas Republikas okupācijas diena. Vakardien, 17. jūnijā, apritēja šī notikuma 81. gadadiena. Pirms 81. gada Padomju Krievijas Strādnieku un Zemnieku Sarkanā Armija pretlikumīgi iebruka manā Tēvzemē. Šāds nosaukums šai reideru un marodieru bandai bija no 1918. gada 15. janvāra līdz 1946. gada februārim, līdz to pārdēvēja par Padomju Armiju. Šajā dienā Latvijas Republikas valdība krita, un kontroli pār manu Tēvzemi kopā ar Sarkano Armiju pārņēma PSRS sūtniecība Rīgā. Latviešu nacionālā valdība tika iznīcināta. Latvieši tika salauzti. Iesākās baiļu un šausmu laikmets, tas ilga nedaudz vairāk kā pusgadsimtu. Paldies Dieviem, šis baiļu un šausmu laikmets ir beidzies. Latvieši ir brīvi, un Latvija ir atguvusi savu neatkarību. Sentēvu Dievi ir palīdzējuši mūsu tautai. Latvju Dievi ir svētījuši mūsu valsti un tautu. Diemžēl mūsdienās Krievijas Federācija kā Padomju Sociālistisko Republiku Savienības mantiniece nav nožēlojusi savu vainu un atvainojusies latviešu tautai. Tā vietā Krievija Latvijas teritorijā uztur sev lojālu 5. kolonnu, kas joprojām apdraud Latvijas un latviešu tautas nākotni. Mūsdienu Krievijā valda lielkrievu šovinisms – militārais un pareizticīgo baznīcas kults. Tādi Krievijas Federācijas TV kanāli kā Soyuz (TV kanāla Soyuz mājaslapa: tv-soyuz.ru), Telekanal Spas (TV kanāla Spas mājaslapa: spastv.ru), Telekanal Zvezda (TV kanāla Zvezda mājaslapa: tvzvezda.ru) un Pobeda International (TV kanāla Pobeda mājaslapa: pobeda.tv) vairo lielkrievu šovinismu Krievijas sabiedrībā. Šie Kremļa propagandas rupori kultivē lielkrievu šovinismu un grauj kritisko domāšanu. Tie sēj neiecietību un naidu. Šādi pašreizējais Krievijas režīms skalo smadzenes savas valsts un kaimiņzemju iedzīvotājiem. Par nelaimi, mūsdienu Krievija nav paudusi nožēlu par izdarīto. Diktators Vladimirs Putins un viņa kabatas partija “Vienotā Krievija” turpina pārrakstīt vēsturi sev tīkamā gaumē. Atliek vien lūgt Sentēvu Dievus, lai mūsu tauta būtu spēcīga un drosmīga. Atliek vien lūgt Latvju Dievus, lai šie traģiskie notikumi nekad neatkārtotos.
    Ar cieņu pret Tēvzemi, Latvijas patriots Skolnieciņš
    ©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-)
    Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
    Latvju Dievi mūžam viedi.
    #Latvija #LatvijasRepublika #latviešu #latviskums #latvietība #ticība #lūgšanas #LatvjuDievuSvētība #brīvība #pagāni #LatvjuDievi #Pērkons #Laima #Māra #Māra-VeļuMāte #Māra-ZemesMāte #patriotsSkolnieciņš

    Paziņot
Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.