Menu
 

Aizvadīts Pierīgas bibliotēku gada noslēguma pasākums

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Edgars Semanis Foto - Edgars Semanis

Pierīgas reģiona publisko bibliotēku profesijas pārstāvji 13.decembrī pulcējās Siguldas Jaunās pils kvartālā uz gada noslēguma pasākumu, kuru organizēja Siguldas novada bibliotēka sadarbībā ar Salaspils novada bibliotēku, informē Siguldas novada bibliotēkas direktora vietniece bibliotekārajā darbā Iveta Hamčanovska.

Pasākuma atklāšanā bibliotēku pārstāvjus sveica Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājas vietnieks Kristaps Zaļais, uzsverot, ka bibliotēkas ir kā gaismas un zināšanu bākas. Savukārt kultūras centra “Siguldas devons” direktore Jolanta Borīte atzinīgi novērtēja sadarbību ar bibliotēkām un to dalību kultūras un literatūras procesos. Siguldas novada bibliotēkas vadītāja Jeļena Ozoliņa, sveicot klātesošos, uzsvēra, ka milzīga nozīme ir labai komandai un to, ka bibliotekāri izstaro pozitīvismu un pozitīvi domājošie ir spējīgi radīt ko jaunu, kas darbojas, iedvesmo un priecē. Kā apliecinājums teiktajam pasākumā izskanēja Inčukalna bibliotēkas pārstāves Solveigas Ozolnieces sacerētā dziesma “Gaidot sniegu”.

Pasākumā Salaspils novada bibliotēkas vadītāja Daiga Orbidāne sumināja gan jaunās bibliotekāres, kas darbu uzsākušās šajā gadā, gan apaļo darba gadu gaviļnieces. Sveiktas arī profesionālo izglītību ieguvušās kolēģes, vēsta I.Hamčanovska.

Apaļā jubilejā sveiktas: Saulkrastu novada bibliotēkas darbinieces Aina Gribnere (45 gadi) un Inese Einika (40), Inciema bibliotēkas pārstāve Sarma Jurgelāne (40), Katlakalna bibliotēkas darbiniece Daiga Dinsberga (25), Ādažu bibliotēkas pārstāve Mirdza Dzirniece (25), Salas bibliotēkas darbiniece Daina Auziņa (20), kā arī Ilze Ezermale (20) no Carnikavas bibliotēkas.

Jaunās darbinieces: Anete Dace Zutere (Sidgundas bibliotēka), Dace Daneberga (Olaines bibliotēka), Ilze Aizsila (Mārupes novada bibliotēka), Inese Jansone (Siguldas pagasta bibliotēka), Jolanta Bērziņa (Ulbrokas bibliotēka), Kaiva Veita (Siguldas novada bibliotēka), Laura Siliņa (Salaspils novada bibliotēka), Liega Piešiņa (Ulbrokas bibliotēka), Madara Ričika (Inčukalna bibliotēka), Maija Škapare (Baložu pilsētas bibliotēka), Santa Stikute (Salaspils novada bibliotēka).

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) kvalifikācijas eksāmenu ar kvalifikāciju “Bibliotekārs” nokārtojusi Ķekavas pagasta bibliotēkas darbiniece Anitra Vanaga, savukārt LNB 160 stundu profesionālās pilnveides izglītības programmu “Bibliotēku zinību pamati” pabeigušas Laura Siliņa (Salaspils novada bibliotēka), Ilze Aizsila (Mārupes novada bibliotēka) un Daina Auziņa (Salas bibliotēka).

Pasākuma dalībnieki tika iesaistīti sportiskās aktivitātēs, ļaujot izbaudīt skaisto Siguldas dabu, Siguldas Jaunās pils kvartālu un ziemas burvību orientēšanās spēlē, kas tapa sadarbībā ar sporta klubu “Siguldas takas”. Tāpat bija iespēja baudīt akordeonista Kaspara Gulbja un Kristenas Cīrules-Gulbes muzikālos priekšnesumus, stāsta I.Hamčanovska.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.