Menu
 

Akcijā "Viens ceļš visiem" arī šogad aicina ievērot savstarpēju cieņu uz koplietošanas ceļiem

  • Autors:  LETA
Foto - Māris Vancevičs Foto - Māris Vancevičs

Lai uzlabotu satiksmes drošību, pasargājot kā velobraucējus, tā autovadītājus un citus satiksmes dalībniekus, veloamatieru riteņbraucēju biedrība "Latvian Cycling Girls" kopā ar VAS "Ceļu satiksmes drošības direkcija" (CSDD) un Latvijas Riteņbraukšanas federāciju šogad turpina jau 2023.gadā sākto akciju "Viens ceļš visiem".

Akcijā satiksmes dalībnieki aicināti uzlabot braukšanas kultūru, tostarp ievērojot drošu intervālu no velosipēdistiem uz autoceļiem. Akcijas laikā maijā Rīgā uz gandrīz 40 digitālajiem ekrāniem tiks izvietots akcijas vizuālais materiāls.

Uz koplietošanas ceļiem arī Latvijā, sekojot veselīga dzīvesveida tendencēm un pasaulē izplatītajam zaļajam kursam, ar katru gadu parādās arvien vairāk velobraucēju - gan amatieru sportisti, gan cilvēki, kas savās ikdienas gaitās velosipēdu izmanto kā transportlīdzekli. Tāpat uz koplietošanas ceļiem nākas sastapt arvien vairāk jaunatnes sportistus, kam treniņi uz koplietošanas ceļiem ir daļa no treniņplāna tāpat kā sportistiem visā pasaulē.

CSDD Komunikācijas departamenta vadītāja Ilze Šipkēvica norāda, ka attiecībā uz satiksmes dalībnieku drošību CSDD vērš uzmanību uz trīs svarīgiem aspektiem - zināšanām, nepieciešamību izvērtēt satiksmes dalībnieku un transportlīdzekļu vadīšanu ietekmējošos faktorus, kā arī ikvienam satiksmē pārliecināties par drošību pirms manevru veikšanas. Autobraucējiem ir svarīgi atcerēties, ka riteņbraucēji drīkst atrasties uz koplietošanas autoceļiem un pret viņiem ir jāizturas uzmanīgi un ar cieņu. Tāpat arī velobraucējiem jāatceras, ka viņiem ir pienākums ievērot ceļu satiksmes noteikumus.

Akcijas iniciators, amatieru riteņbraucēju biedrība "Latvian Cycling Girls" apvieno 100 velobraucējas. Biedrības pārstāve Sveta Dreimane uzsver, ka aiz katra negadījuma ir cilvēks.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.